neděle 29. prosince 2013

Fantastický rok 2013

Je to tady. Pomalu nám končí další rok. Protože byl co se týče knih opravdu štědrý, chci vybrat to nejlepší a nejzajímavější, co mi prošlo pod očima. Nebudou to knihy vydané v tomto roce, ale prostě to, co jsem přečetl. A že je z čeho vybírat.

Jako první stojí za zmínku série o Písni ledu a ohně. První knihu jsem dostal minulé Vánoce a celou sérii postupně četl asi do února. To si nepamatuji přesně. Co si ale pamatuji, že mě čtení neskutečně bavilo, a prostě stojí za to si tuhle sérii přečíst. Jen si v tomto případě opravdu počkáme na další díly. Celkově jsem na ně hodně zvědavý. Podaří se Martinovi ukočírovat tu megalomanskou myšlenku? Nebo to prostě skončí tím, že všechny pozabíjí? Uvidíme...

pátek 27. prosince 2013

Jízda mrtvých

Autor: Dan Abnett
Překladatel: Barbora Matoušková, Štěpán Hlavsa
Nakladatelství: Polaris
Rok vydání: 2005
Série: Warhammer
Žánr: Fantasy
Počet stran: 294


čtvrtek 19. prosince 2013

Teď kráálem jsem já!

Chtěl jsem napsat královnou, aby to sedělo, ale to by pak moc nesedělo. Chápete. Co už ale sedí? Skončil mi semestr, dnes jsem přijel z Ostravy domů a vyjma zkoušek a lyžáku budu až do půlky února doma. Paráda. Co to znamená? Jako první věc se samozřejmě zabydlet. A to znamená hlavně udělat pořádek, narvat nové knížky do knihovny a utřít tam prach. Ne v tomto pořadí.

A že bylo třeba. Člověk zjistí, že během jeho nepřítomnosti se z druhé strany knihovny vytvořil takový odkládací pult na reklamní letáky, misku s oříšky a jiné blbiny. Kdo to kdy viděl? Všechno musí pryč, zůstane tam jen to, co já chci! A dup.


čtvrtek 12. prosince 2013

Čtvrteční pohoda

Nějak mi poslední dobou nezbývá čas na pořádné přispívání. Abyste si nemysleli, že jsem se na to vybodl, tak tu přináším nafocenou dnešní čtvrteční pohodu. Po týdnu zase doma, odpoledne vcelku volné a tak je čas si sednout, uvařit kafe a přečíst nějakou tu knihu.


středa 4. prosince 2013

Co bych dal?

Znáte to. Vánoce. Já nevím jak vy, ale když už knihu nemůžu dostat, vždycky nějakou rád daruji. Vybírat si knihu pro sebe je sice bezkonkurenční, ale i pro ostatní to má své kouzlo. Takže se pojďme podívat na to, co komu pod ten stromeček dát. Součástí článku je i shrnutí výhod a nevýhod.

1. Svému nejlepšímu příteli
Tady musíte být velmi opatrní. Nechcete přece svého nejlepšího přítele zklamat. Proto je dobré vybrat knihu, která trochu "vyčnívá" nad ostatní. Takových samozřejmě může být i více.


+ epické fantasy ságy
+ vynikající příběhy, světy a postavy
- pokud po vás bude kamarád chtít, abyste mu kupovali i další díly (protože jste ho do toho natáhli), tak to bude hodně drahé