středa 1. listopadu 2017

Starý nový začátek

Po hodně dlouhé době něco píšu. A po ještě delší době něco píšu tady. Na svůj starý dobrý fantasy blog, na kterém to všechno vlastně začalo. A já doufám, že bude po dlouhé pauze a velkých změnách zase pokračovat. Beru to jako jedno z prvních psaných slov, takový článek o ničem, jen se vykecám a napíšu co je nového. Jako první věc - opravený notebook, takže mám na čem psát a kde články zveřejňovat. To bylo asi to hlavní, co mě brzdilo. Co dál? Ukradli mi telefon, nový budu mít do dvou týdnů, takže fotky budou asi těžká improvizace. Nebo si nějak poradím. Každopádně tak pěkné fotky, na které jste si zvykli, to asi nedám. Ale snažit se budu ze všech sil.



Design blogu je takový jaký je. Pokud bude trochu času, něco změním, vylepším, ale zatím jsem rád, že vůbec napíšu článek. Vyšel jsem ze cviku. Pokud máte jakýkoliv návrh, co tu na tom změnit, sem s tím. Poslední článek je někdy z roku 2014, což je nějaká chvíle. Čtu pořád, hraju pořád. Jen se ze studenta stal plně pracující člověk, takže mi to trochu kazí ten bývalý každodenní zvyk si něco přečíst nebo zahrát. Musím si posunovat večerku. Místo jednoho psa se mnou bydlí dva. A brácha k němu taky nemá daleko. Je to všechno poměrně čerstvé. Stejně jako moje zkušenost s Lovecraftem, kterého teď čtu. První povídková kniha Hrobka je opravdu zajímavá, už se těším na volání Ctuhulhu. A pořád mám rozečtený pátý Mistborn.


Co se týče hraní, před tím, než si s novým telefonem koupím Wolfenstein 2 a Battlefield 1, hraju Game of Thrones Telltale a do toho míchám Bloodborne, který jsem poprvé prošel nějak rychle a spoustu věcí minul. Ghost Recon mi už říká pane na platinu (no dobře, jedna trofej mi chybí, ale to je maličkost) a Overwatch mě přestal bavit. Tolik asi ke všemu. Časem přijdou recenze, další články. Tohle je taková první vlaštovka, jestli to vůbec bude ještě fungovat, jestli se do toho dokážu dostat. Jako poslední věc bude povzdechnutí nad Talpressem, práva na Píseň a nové vydání. Starého jsem se zbavil, ale je to škoda. Tak nějak jsem si na něj zvykl.


10 komentářů:

  1. Já se teď po delší době vrátil ke God of War 3 a o víkendu ho dohrál. Jinak hraji Watch dogs 2 a tam už je konec taky na dohled. Pomalu dočítám Ospalou díru (příběh ze světa toho seriálu) a těším se až se pustím do Knihy hřbitova od Gaimana. A teď aby si člověk koupil nové vydání komplet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. God of War jsem hrál, ale Watchdogs mě úplně minule. Je to dobré? Na co se pak chystáš, co se týče ps4?

      Vymazat
    2. Mě se to líbilo. Jestli tě bavilo GTA tak tohle by mohlo taky. Jen tady si ty mise můžeš dělat klidně i stealth stylem a využívat k tomu dron, autíčko a různé hackování. Z toho co mám doma se plánuju pustit zase do Assassin's Creed Syndicate. Tam mám odehrané asi tři ty sekvence.

      Vymazat
  2. Pokud tě Hrobka neodradí, tak myslím, že dobrý :D. Lovecraft je skvělé čtení, jen si na něj musí člověk zvyknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zvláštní, něco více a něco méně, ale celkově mě to baví. Hrozně depresivní. :D

      Vymazat
    2. Vidíš, to mi nikdy nepřišlo :D

      Vymazat
  3. Tak přeji hodně odhodlání k novému začátku, ať tě blogování dlouho baví :) Máš úžasnou knihovničku a pejsky:)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, mám takovou radost, že jsem našla Tvůj starý blog. Dneska jsem se probudila uprostřed noci nemocná, a tak jsem začala brouzdat na knižních blozích, na což obvykle nemám tolik času. Načež jsem si vzpomněla na blog Čteme oba, a když jsem tam nenašla Tvoje články za poslední dobu, byla jsem zklamaná. Snažila jsem se vzpomenout si na název Tvého prvního blogu a kupodivu jsem to dokázala. A k mému ještě většímu údivu jsem Tě tu fakt našla. To je vážně super. Jsem ráda, že v blogování pokračuješ, i když se jistě spoustu věcí změnilo. Je ovšem milé vědět, že na některé věci se dá spolehnout a člověk se k nim vždycky může vracet. Jako právě Tvůj blog. Moc mě baví Tvé psané slovo a těším se na všechny příspěvky, s nimiž v budoucnu přijdeš...
    Měj se moc krásně. A veselé Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verunko, díky moc za hezká slova. :) Budu se snažit pořád psát tak, aby to bavilo a stálo za to. Jsem rád, že jsi napsala, dlouho jsem o Tobě neslyšel. Věcí se změnila spousta, ale vášeň ke čtení a psaní ne. A to je důležité. :) Měj se moc hezky a brzy se uzdrav. A hlavně co nejlepší vstup do nového roku.

      Vymazat