úterý 15. října 2013

Psané slovo #11

Nestíhám, nestačím...

Takhle by se nějak daly vystihnout poslední dny. Nejen, že na blogy vůbec nic nepřibývá, ale já nestíhám ani ty ostatní věci. V četbě (fantasy) jsem se hrozně zasekl. Pořád mi chybí asi 200 stran devátého dílu Malazu a nějak se k tomu nemůžu dobrat. Přitom je to vynikající četba, jako vždy. Do školy čtu samou klasiku. Na jednu stranu je to fajn, na tu druhou už mi Ti trpaslíci, draci, nebo kouzelníci začínají chybět. Ale já si udělám čas, všechno to dočtu a konečně se budu moci pustit do prvního dílu Drizzta, když už jsem si pořídil těch pět knih.




Taky jsem po velmi dlouhé době dostal recenzní výtisk. Nedávno mě kontaktovalo Knihcentrum, jestli nemám zájem o spolupráci. A teď už mi na stole leží první kniha. Podle toho, co se o ní píše, bych měl mít ta nejvyšší očekávání. Ale já si to radši nechám pro sebe, moc dobře víme, jak to pak s takovou knihou dopadá. A to mi připomíná, že bych se měl asi pustit dříve do tohoto výtisku, než budu plánovat svou další fantasy četbu.


Taky jsem si hodně dlouho žádnou knihu nekoupil. Mám jich teď na stole dobrých třicet, které čekají, až je moje oči proletí. Stejně bych si ale pro nějakou zašel. Začíná mi ten pocit chybět. Abstinenční příznaky, nejspíš. Jenže když už bych šel, musel bych koupit poslední díl Malazu. A pak ho samozřejmě hned začít číst. A to je dalších tisíc stran a na jiné knihy by se nedostalo do listopadu. Řeší jiní lidé taky takové problémy? Nebo jsem v tom sám? Když už abstinuji s těmi nákupy, tak mi aspoň trochu pomáhá knihovna. Máme ji tu opravdu hezkou a dobře vybavenou, takže spokojenost nejvyšší. Máj a Ohlasy mám do školy, zbytek je (byl) pro mě. Ve čtvrtek se tam vydám znovu. Vrátit co půjde a třeba si zase něco půjčit. Pokud máte dobrý tip na dobrou poezii, určitě dejte vědět. Já se snad ozvu dřív, než za týden.



David

8 komentářů:

  1. Tak ten soumrak království vypadá skvělě!! Parádní recenzák.. konečně nebude padesátá variace na Počátek :DDD S poezií bohužel neporadím.

    OdpovědětVymazat
  2. S Drizztem už mě konečně jen neprovokuješ, první tři už mám také. :-) Rozhodně se Ti to bude líbit. Z té poezie bych Ti doporučila Kryla.. ale protože to znáš z paměti, tak zkus třeba něco od Krchovského. Možná by se to hodilo i do školy časem. Anebo E. A. Poe. :-) Kdyby náhodou, mám toho spoustu k dispozici, stačí říct.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky s knihami nestíhám a to nemám tolik povinné četby jako ty. :D
    Poezii si ráda přečtu vždycky, třeba mám ráda pár básní od Francoise Villona :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky teď skoro nečtu, ne že by nebyl čas, ale starosti a spousta jiných myšlenek. A taky nějak s kupováním zaostávám, jsme si řekla, že musím aspoň nějakou dobu šetřit.... ale nějak už mám stejně knížky vyhlidnuté :))

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím jestli je to dobrá poezie, ale celkem mě bavily Básně od Krchovského. Erbeovu Kytici ani nezmiňuju, to je samozřejmost :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se přiklání k Poeovi a Krchovskému :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem konečně dočetla do povinné četby Chrám matky boží v Paříži, tudíž teď mám hodně času na svou literaturu. Dávám si přestávku mezi prvním a druhým dílem Malazu a vyplňuji to kratšími knihami. Ani nevím proč, snad abych si řekla: "Koukej, kolik knihy jsi přečetla!"
    V povinné četbě mám totiž výhodu, že nám teď následuje Máj a Kytice, které mám už přečtené. :)
    Jinak, poezii ti neporadím, jelikož jí moc nečtu, spíše jenom to, co mám mít do školy. A poté Shakespeara, na tom naprosto ujíždím, ale předpokládám, že jeho nějaké dílo už jsi četl. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Soumrak království vypadá dobře, mrknu na to, co to je:) Jinak nejsi sám:) na mě už tu koukám nejméně 15 knih, které chci přečíst a z toho polovina je z knihovny - třeba dnes jsem si přinesla první díl Malazu( a jak píšeš, mám chuť jít si zase nějakou koupit - dnes jsem u Barviče hodně odolávala :)

    OdpovědětVymazat