neděle 19. ledna 2014

Psané slovo 13#

Aneb long time no see, co?

Ale jsem zpět. Nemůžu říct, že v plné síle. To ani náhodou. Nechci se opakovat, psal jsem to samé i na druhý blog, ale málokdo sleduje oba. Byl jsem teď deset dní na lyžáku. Naivně jsem si s sebou vzal i knihu, protože co kdyby náhodou! Ani náhodou. Nepřečetl jsem ani písmenko, ale vůbec to nevadí. Aspoň mám teď novou sílu do čtení. Škoda že tu sílu musím využívat hlavně na čtení kinantropologie a zvukovou stránku českého jazyka. Není to vyloženě těžké, ale je toho moc. Co už je těžké? Anatomie. To bude sakra nářez. Teď si to učení aspoň trochu prokládám i čtením (napíšu později), ale potom to nepůjde. Jestli to chci dát, musím v tom minimálně týden ležet. Challenge accepted!




Pojďme konečně k nějaké té fantasy. Protože byly Vánoce, já měl svátek a tak vůbec, mám toho teď na čtení opravdu dost. Horší je to s časem. Každopádně mám za sebou první knihu z edice Pevnost. Poslední hlídka od Tomáše Petráska. I když jsem té knize dal jen tři hvězdičky, musím ji doporučit všem. Téma, které tam Tomáš zpracovává, je velmi originální a já osobně mám přesně tohle rád. Být na poslední hlídce, nevědět co přijde, snažit se vyjít se zásobami a ještě do toho odrážet útoky divokých bestií, zatímco celé město spí spánkem mrtvých? Krása. Jen škoda těch zdlouhavých pasáží, kdy se potřebuje vypsat, protože tu astrologii má fakt rád. Nutné zlo, tak jsem tomu říkal.


Dále jsem si střihl Bleach #5 a Death Note #5. Pokud to vypadá, že se to snažím číst popořadě, tak je to pravda. Já se těchto mang prostě nevzdám. Mě to baví číst, baví mě si to prohlížet. Co na tom, kolik to má dílů. Koupím si další. Dnes jsem si rozečetl Dlouhý sprint od Miroslava Žambocha. Na tuto knihu jsem si brousil zuby už hodně dlouho. Trochu mě zklamalo, že samotný příběh má asi jen 130 stran, když celá kniha má asi 270. Následuje po něm totiž ještě nějaká povídka a pak celá autorova bibliografie. Tu si mohl dát někam na internet. A necpat ji do knihy. Ovšem to nic nemění na tom, že příběh je sakra povedený a kdybych tím jen neprokládal učení, už to mám dávno za sebou.

Co vy, taky vás trápí zkouškové nebo si naopak užíváte volna? Počínaje tímto článkem zase začínám pravidelněji přispívat, rozhodně to není nějaký konec. Jen na lyžáku byly jiné věci v programu. A hlavně tam byl špatný přístup k internetu. A to na tom bylo úplně krásné, vůbec mi to nechybělo. Mějte se fanfárově!

David

10 komentářů:

  1. Na Dlouhý sprint budu muset kouknout, Žamboch mi stylem psaní vážně sedí :)

    Králík v krabici

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně. :) Já se hned po dočtení budu ohlížet po dalších knihách. :)

      Vymazat
  2. Hmmm, nutno rict, ze uceni nijak nezavidim :) Ne, ze bych na tom nebyla podobne (ackoliv jiny obor:D)

    Nicmene co tak posledni dobou sleduji, tak se budu muset do Zambocha taky pustit. Jeho knihy se na me sypou ze vsech stran a ja to neustale odstrkuji do budoucna :) Ackoliv ja se od nej nejprve pustim do knihy "Drsný spasitel", protoze me anotaci zaujala uz pred lety (a ano, porad jsem se k ni nedokopala :X)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já toho od něj taky nečetl moc, ale i tak mi sedl a rozhodně pokračuji v četbě jeho knih. :) Postupně samozřejmě, protože je toho i tak moc... :D

      Tak držím palce, ať jde učení od ruky! :)) A od očí. :D

      Vymazat
    2. Ja se na nej vrhnu, az doctu konecne Dragonrealm od Knaaka, chybi mi uz jen Kral koni a pak ten soubor povidek :) Az pak Zamboch, i kdyz jak tak koukam na slozku s jeho knihami v pc, tak to bude na dlouho, jestli pocitam spravne, tak jich tu mam 33 :D

      Jinak uceni od ruky nepujde, protoze je to stupidni zemepis, coz neni muj obor (tim je biologie a fyzika :D)

      Vymazat
  3. Tuhle knížku z edice Pevnost jsem tedy zrovna nečetl. A jinak s názorem na Dlouhý sprint s tebou souhlasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A doporučíš nějaké jiné, z této edice? Co opravdu stojí za koupení/přečtení? :)

      Vymazat
  4. Zaprvé jsem rád, že jsi zpět :D Zadruhé - jak vidno - si taky budu muset přečíst ten Dlouhý sprint :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, už mi to chybělo. :D I prohlížet si vaše blogy.. Dlouhý sprint si určitě přečti, ona i ta obálka <3 je luxusní. :D

      Vymazat
  5. Tak hodně štěstí u zkoušek, já si dneškem počínaje takzvaně válím šunky :) A ten
    Źamboch mě začíná fakt docela lákat :)

    OdpovědětVymazat