úterý 9. dubna 2013

Knižní chvilky #3

Přináším další sérii fotek. Tentokrát z mého druhého bydliště v Ostravě, kde máme pronajatý byt. Není to sice takové terno, jako doma v křesle u knihovny, ale číst se tam dá taky. A dobře.

Pohled na celý můj pracovní prostor, stůl, tiskárna (na které leží mimochodem zatím poslední výtisk časopisu Pevnost) a hlavně křeslo, ve kterém se nesedí vůbec špatně. A na zdi obrázek mně, jak jedu na delfínovi. :))



Druhá fotka - druhý díl Pána prstenů (obálku jsem nechal doma, nerad cestuji s nimi) a tématicky laděný hrnek. No řekněte, co lepší si vzít ke čtení této klasiky, než hrnek s Gandalfem? Sice je na druhé straně napsané "Hobit", ale to je jedno. Hobiti tam jsou taky.


A jak jde vidět, už jsem skoro u konce. Tohle se čte sakra rychle, i když je to re-reading. A ne první.


Nakonec ještě pohled ven. A otázka - co v takovém počasí chcete dělat jiného, než číst? 


6 komentářů:

  1. To je hezký, že s tebou cestuje i hrneček. :-) Jinak počasí opravdu nenabízí mnoho možností. U nás je naštěstí trochu tepleji a sníh už tu nemáme. Ale pro mě je počasí na čtení vlastně ideální kdykoli, když je teplo, člověk zase může číst na zahradě... :-)
    Bezva fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cestuje, na čaj je úplně boží! :D :) Jo, my čtenáři si najdeme důvod si počíst za každého počasí, máš úplnou pravdu! :) A děkuji. :)

      Vymazat
  2. Dnes, když jsem vyčesávala pesana, tak jsem byla na balkóně jen ve svetru a bylo tak hezky, že mi bylo i teplo! :) Že by už to jaro konečně dorazilo? :) Jinak už jsem si konečně přivezla Silmarillion (jak jsem psala už dřív v tom článku s tematickou soutěží) a ten krásný papírový přebal mi to moje trdlo proškráblo, když skočilo na postel, kde ležela chudinka knížka... No jo, co nadělám. Musim se s tím smířit. Hlavně že nerozkousala listy, potvora, jak to dělala knížkám, když byla malá. Asi stylem - já nemůžu číst, tak nebude číst nikdo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na balkóně ve svetru, tady bys ještě zmrzla! Dneska celý den déšť, venku hnusně. :D A pak dej vědět, jak se Ti Silmarillion líbil, to mě hodně zajímá. :) Z přebalu si nic nedělej, kniha je krásná i pod ním, ne? A pesan za to nemůže, chudákovi je mu líto, že ho Tolkiena dobrodružství minou! :( :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Už se tak tomu ani moc nedá říkat. Spíš takové bílé bláto. Snad to už brzy zmizí, chceme jaro! :)

      Vymazat