pondělí 16. září 2013

Kniha ke knize...

Ahoj všichni,

malá odmlka, ale snad už jste si zvykli. Brigáda mi prostě neumožňuje psát o víkendech na blog. Každopádně tu mám dnes pro vás další fotočlánek, tentokrát o tom, co pěkného jsem si pořídil. Já vím, že dělám unboxing, dávám fotky na fb stránku, ale tady to bude i s komentářem. A to přece není to samé. Zvlášť, když se toho nakupilo trochu víc, než obyčejně.

První nákup je z dobrých knih. Mají tam skvělé ceny, takže mi odsud chodí zásilky celkem často.




Povídky (Jiří Kulhánek) - začnu tím nejmenším. Dva kusy, druhý jsem bral ještě pro Verču. I když je to taková malá knížečka, pořád jsem se k ní ještě nedostal. Až to přijde, tak to dlouho trvat nebude. Dávám tomu tak čtvrt hodinky.

Vyhlídka na věčnost (Jiří Kulhánek) - přečteno už asi tři měsíce zpět, ale kniha byla vypůjčená a já nutně potřeboval mít svůj výtisk doma. Naštěstí je tohle dílo ještě bez problému dostupné na internetu.

Pekelné město (Greg Keyes) - první díl "fantasy kuchařky", jak tomu s oblibou říkám. Bylo to mírné zklamání, ale to neznamená, že mě to nebavilo. The Elder Scrolls je prostě The Elder Scrolls.

Vich smrti (Steven Erikson) - už sedmý příběh ze série Malazské knihy padlých. Opět neskutečný počet emocí na každé stránce knihy. Husí kůže se u čtení stala normální věcí.

Druhý nákup je ryze bazarový. Ale zase dobrá zkušenost. Knihy ve skvělém stavu.


Legenda o Drizztovi 1-5 (R. A. Salvatore) - po přečtení trilogie Lovcovy čepele, kde Drizzt vystupoval, ale zase tak moc se neprojevoval, byla tahle série jasnou volbou. Drizzt je velmi zajímavá postava a v těchto knihách (plus ještě v dalších pěti, které si musím teprve pořídit) o něm toho bude řečeno mnohem více.

Království stínu (Richard A. Knaak) - kniha, kterou jsem sháněl tak dlouho, až ji konečně sehnal. Není to žádné geniální čtivo, ale vynikající oddechové čtení s prvky Diabla. Co chcete víc?

Tahle kupa knih je z obcházení knihkupectví a antikvariátů s Verčou. Aneb když jdou dva knihomolové nakupovat, že jo. Každopádně jsou to skvělé kousky. Jeden vedle druhého.


Bídníci (Victor Hugo) - teď bude pár knih z knihkupectví Academia, kde jsem si pořídil pár hodně zajímavých knížek. Tahle je první.

Jindřich V (William Shakespeare) - první Shakespeare a jeho příběh o mladém králi. Jsem na to hodně zvědavý.

Kupec Benátský (William Shakespeare) - další Shakespeare do sbírky. Dva jsou víc než jeden. Vzhledem k tomu, že Jindřich V je v Ostravě, tak si Kupce přečtu dřív.

Člověk bez osudu (Imre Kertész) - ironické, že knihy o koncentračních táborech se čtou vždycky dobře. Aspoň co se mi dostalo do rukou. Uvidíme, jak na tom bude tahle.

Markéta Lazarová (Vladislav Vančura) - Markétka, středověk a další z knih, která mě zajímá. Rozmarné léto od Vančury bylo opravdu rozmarné a nechci skončit jen u něj.

Na Větrné hůrce (Emily Bronte) - skvělá kniha. Přečetl jsem ji jedním dechem, i když mi sem tam dělaly problém ty románky jednotlivých postav. Nebylo to ovšem nic tak hrozného, aby to kazilo dojem z knihy.

Muž s dýmkou a houslemi (Artur Conan Doyle) - kdysi dávno jsem si tuhle knihu půjčil v knihovně. Výborné dílo od Doyla (podle mě jedno z nejlepších). A štěstí tomu dalo, já ji našel v antikvariátu za směšnou cenu ve velmi dobrém stavu. Nemůžu se dočkat, až se začtu a zavzpomínám.

Kouzelný svět Harryho Pottera (David Colbert) - když už jsem v tom čtení HP, proč se nedozvědět i něco navíc. A taky to byl dárek.

Hry s příběhem - Ocel a krev (více autorů) - povídky ze světa rpg her, které mě provázely celé dětství a vlastně provází doteď. Měl jsem na to zálusk už hodně dlouho. Konečně je doma.

Naruto vol. 2 - Nejhorší klient (Masaši Kišimoto) - druhý díl vtipné mangy, který jsem taky nemohl nikde sehnat. Nakonec mě zachránil kamenný obchod Matrix v Ostravě.

Hra o trůny grafický román - další dárek (musel jsem být hrozně moc hodný). Zatím mám přečtenou asi čtvrtku a dobře se bavím. Nakresleno je to velmi hezky a nám všem známý příběh tomu dává šťávu.


A tady jsou knihy, které mám půjčené. Na každou z nich se těším, jinak bych si je nepůjčoval. Nebo nedal půjčit. Nebo tak něco. :))

A na závěr? Jedno velké odhalení, balíček, který přišel před chvilkou.


Úplně krásný, neporušený, jako nový Noční klub. Splněna první polovina mise "sežeň si Noční klub". V příštím měsíci se vrhnu na druhou část, snad budu úspěšný tak rychle a tak dobře, jako teď. Protože stavu knihy pořád nemůžu uvěřit. Jako kdyby ji včera vytiskli.

Takže se mi teď doma nakupilo větší množství nepřečtených knih. Ale to nevadí. Knih není nikdy dost a já pochybuji, že vydržím dlouho si zase něco nekoupit. Přinejmenším dočtu Daň pro ohaře a bude třeba koupit Prach snů.

A nakupovaly se nejen knihy...


Tak jak se vám líbí tento výběr? Přibyla i nějaká klasika, všímáte si? Dokonce uvažuji, že jí tu udělám na blogu místo, protože to všechno budu číst do školy. A někomu by se to mohlo třeba taky hodit. Uvidíme, jak to dopadne.

11 komentářů:

  1. V Daň pro ohaře jsem asi třicet stran před Tebou. Stejně je mi jasné, že si pro ten Prach snů zajdeš hned až to dočteš.. i když máš pořádnou hromádku toho co jsi ještě nečetl. :-)
    Zapomněl jsi samozřejmě na ty dvě knihy od Martina, které dneska dorazily. :-D

    A s Nočním klubem moc neprovokuj. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajdu.. :D A ty dvě knihy.. no, potřebuji fotku. A ty knihy taky samozřejmě. Však už za týden. :) :D

      Vymazat
  2. vy jste se s Vercou hledali fakt.. :DDD sice nektere knihy neznam, ale super vyber.. hlavně ty knihy z academie.. porad neverim ze je prodavaji za dvacku. :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci je všechny. :D Za takový peníz, neber to.. :D

      Vymazat
  3. Tak to je teda slušná dávka, knihovnu už máš zřejmě plnou, co? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a Na Větrné hůrce a ostatní od Academie super volba! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky se mi ten výběr líbí. Není to konečně jen o fantasy. :D

      Vymazat
  5. Ten Noční klub ti závidím :). Každopádně když vidím ty částky, za které se tyhle knihy na internetu prodávají, už ji ani nechci mít doma. Pořád ještě doufám, že bude nějaký dotisk. Na aukru se prodává druhý díl za 500 Kč (ráno to tak alespoň bylo), tak se tam kdyžtak koukni ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to celkem mazec. Ale sběratelský kus je sběratelský kus. Dotisk nebude, v tom nedoufej. On už se k tomu několikrát vyjádřil. Jde o prestiž, no. :) A díky za info, koukal jsem. Ale druhý díl pořídím až zase z další výplaty. :D

      Vymazat
    2. Achjo :D. Teď už uvažuju taky o tom, že bych si je koupila.

      Vymazat