středa 25. září 2013

Psané slovo #10

Ahoj všichni,

zase uběhal nějaký ten čas a je ta pravá chvíle na psané slovo. Asi to nejdůležitější - začal jsem chodit do školy. Přesněji řečeno jsem tam byl poprvé v pondělí. Studuji ČJ + TV (dva obory), ale to už víte. O škole se bavit opravdu nechci. Snad jen, že tam mám předměty jako interpretace textů z literatury, kapitoly z vývoje české literatury, ale třeba i fenomén Harry Potter. Četba je samozřejmě asi nejdůležitějším aspektem k zvládnutí tohoto oboru. Tak to snad nebude problém.




Jinak se tento měsíc nese v duchu Malazské knihy padlých. Přečetl jsem 7. a 8. díl a po dopsání tohoto článku si jdu koupit devítku. A rovnou ji začnu. Takže mi potom bude chybět už jen jeden díl a bude po Malazu. A já vztyčím černé vlajky, protože budu smutný. Taky začínám číst více klasické literatury. Ať už naší, nebo zahraniční. Tento měsíc to byl nějaký Shakespeare (Kupec benátský a Jindřich V.). Zítra v tramvaji začnu číst Pýchu a předsudek. Malaz se svým počtem stran totiž není zrovna adept na cestování.


Na fotce můžete vidět dvě trička - z toho jedno od Verči a jen málokdo ví, co to znamená... a jakou k tomu máme citovou vazbu. Tričko je nádherné a tímto jí moc moc děkuji. Žluté GoT už znáte, ale hlavní jsou tam ty tři knihy u sebe. Je to starší (stará) tvorba George R. R. Martina. Právě čtu Písečníky a jestli chcete vědět, jak se mi to líbí - moc se mi to líbí! Je to sci-fi, ale George nic nepřehání. Radši se věnuje opravdu zajímavým námětům, než rozšlehaným vnitřnostem, nebo protonovým ultramegalaserům.

Já si teda jedu pro další Malaz, vy se mějte hezky a klidně nechte vzkaz, pokud vás něco zaujalo. Těším se u dalšího článku. Mohla by to být třeba recenze, protože jsem dlouho žádnou nenapsal.

David

9 komentářů:

  1. Tvůj rozvrh vypadá strašidelněji než můj. Ale zas mám delší hodiny (standardně 90 minut a jednu dokonce 195 minutovou!)... Já začínám příští týden, tak jsem zvědavá :D Ale předměty asi takhle zajímavé mít nebudu, i když jdu taky na ČJL.
    Na ty Písečníky jsi mě teď úplně mega navnadil, jéé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašidelněji? A já si myslel, že je hezký. No díky. Tak 90 minut máme na ČJ standardně taky, ty kratší jsou tělovýchova. A 195 minut je extrém, fuj. :D
      A Písečníky si co nejrychleji přečti, protože nemají chybu! Už je mám dočtené. :D :)

      Vymazat
  2. Ach jo, já jsem ještě stále u prvního Malazu a ty už budeš za chvilku končit. Nemám na to čas, ale i to, co jsem zatím přečetla, je fajn, jenom budu muset začít znovu :D hezky od začátku.
    Musí být fajn studovat něco, co tě baví :) A ty trička jsou fajn, i když teda vážně nevím, co s o tom bílém mám myslet. Asi nic, ale jsou hezké obě dvě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To druhé tričko pochopíš, jen co se do Malazu pořádně začteš. :) :D Tak jen do toho! :)
      A jaké je to studovat, o tom dám vědět později, po těch třech dnech toho člověk moc nezjistí, no. :D :)

      Vymazat
  3. K rozvrhu snad nic dodávat nemusím.. 38 kreditů. :-D Taky to tak vypadá.
    S Prachem snů si musíš pospíšit jako nikdy. Ať už si o tom můžeme popovídat, nejradši bych Ti to už všechno řekla. A opravdu mi za triko děkovat nemusíš. Už mám i to FMA. :-)

    Nezapomeň mě průběžně informovat co Pýcha a předsudek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ty moc dobře víš, co to znamená mít 38 kreditů. :D :) A děkovat budu, budu a budu! Jéé, FMA!! Tak už teď se nemůžu dočkat pondělí. :D

      A informovat budu, to si piš. :)

      Vymazat
  4. Tak už sis zvykla, ne? :D Úterek je mazec, ale zase středu mám odpočinkovou. :) Tělovýchovu mám rád, ale je mi jasné, že každý to tak mít nemusí. To je normální. :) Jo, kombinuji to tak, protože není šance, že bych tyhle dvě díla nějak zaměnil nebo zamotal dohromady. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ten utorok máš dosť zabijácky. Ja sedím raz do týždňa v škole do pol 4 (aj to kvôli hlúpej telesnej... nič proti nej, len je fakt hlúpa, hlavne s učiteľkou, ktorú máme) a nadávam ako chorá vrana, že nič nestíham. Ale aspoň máš voľný piatok :) Nech sa ti darí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inak dúfam, že sa pri Pýche a predsudku neunudíš k smrti :D Ja ju mám rada, ale nie je to práve literatúra nabitá akciou a už vôbec nie písaná pre chlapov. Ale zato je napísaná nádherne :)

      Vymazat