úterý 29. října 2013

Gantz 1

Žánr: Manga
Ilustrace: Hiroya Oku
Nakladatelství: Crew
Počet stran: 224
Rok vydání: 2012






A je to tady. Nakladelství Crew, které nám na náš komiksový trh přináší velkou část mangy, vydalo další. A tentokrát si vzalo do parády pořádnou pecku. Gantz je stylový, napínavý a strhující. Už z obálky je poznat, že nepůjde o žádného neposlušného adepta na ninju. Tohle bude krvavější. A není to vůbec na škodu. Něco takového tady totiž chybělo.

Co se stane, když natáhnete bačkory? To v našem světě není jisté. Ovšem Kurono, naše hlavní postava, tomu přijde na kloub. A předtím o pár kloubů přijde. Prostě umře. Taková ta hrdinská smrt, kdy se snažíte ze všech sil zachránit tonoucí krásku a sami u toho zahynete. Jenže tonoucí kráska vůbec není tonoucí, ale leží na trati metra. A už vůbec to není kráska, ale ožralý bezdomovec. Prostě blbá smrt.

A teď.. co teď? Když vás srazí metro, máte zkažený minimálně celý zbytek dne. A možná se to i protáhne. Někdo si totiž myslí, že bude zábavné vám po vaší oficiální smrti trochu zamotat hlavu. Tak vás šoupne do místnosti spolu s několika dalšími lidmi, kterým se stalo něco podobného. A pak začnete dostávat úkoly. Nejedná se ovšem o posekání zahrady sousedce, či vynesení odpadků. Arsenál v podobě velmi pestrého výběru zbraní je toho důkazem. Půjde se zabíjet. A proč vlastně?



První díl samozřejmě přináší více otázek, než-li odpovědí. Ale s tím (než se začnete rozčilovat, proč je tohle tak a tohle jinak) byste měli počítat. Takže nebuďte smutní, jak si nedáte dvě a dvě dohromady a užívejte si čtení. Start této série je prostě povedený a to mi nikdo nevymluví. Dokonce z něj mám lepší pocit než z ostatních začátku mang od Crwe. Uvidíme, čím nás autor bude chtít překvapit v druhém díle. Jen počkat do prosince.

3 komentáře:

  1. Pořád nevím, jestli se do ní mám pustit nebo ne :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Gantz je fajn. Je to takové to něco, co u nás chybělo. :-) Jen mě trošku štvě, že to nedali do stejného formátu jako Death Note, Bleach a ostatní mangy. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Každý mi tvrdí, že si MUSÍM pustit anime, že to bude pro mou krvelačnou dušenku to pravé. Chystám se na to už strašně dlouho. :D

    OdpovědětVymazat