pondělí 11. prosince 2017

Hráčův PS4 koutek - Monster Hunter World (beta)

Konečně k tomu došlo. Před víkendem se dala stáhnout beta Monster Hunter World. Pokud vám tato série nic neříká, nebuďte smutní. Já se k ní dostal dva roky zpět díky svému Nintendu 3DS. A je to pecka. Akční RPG, kde si vylepšujete svou postavu (hlavně vybavením), zabíjíte desítky rozličných potvor, sháníte materiál na lepší výzbroj a k tomu všemu vám asistuje kočka (palico). Každá stvůra je unikátní, existují taktiky jak ji nejlépe složit. Taky je rozdíl, jestli ji zabijete tou nebo onou zbraní, ranou do hlavy nebo do těla. Prostě obrovská spousta možností, a to všechno v malé kartičce do Nintenda 3DS. A tento víkend jsme si mohli v beta verzi vyzkoušet nového Monster Hunter World na PS4. 

Co se týče grafiky a zpracování, vypadá MHW úžasně. Na začátku si vytvoříte postavu (pouze z několika předpřipravených obličejů, větší možnosti budou v plné verzi) a vyberete kočku. Ty se jim opravdu povedly. Postavu si můžete vybavit různými zbraněmi, od Hunting hornu (můj oblíbenec), přes sword a shield, bowguny atd. Možností je opravdu spousta. Každá zbraň se používá jinak, má unikátní systém, takže je to pokaždé něco jiného. Po výběru postavy, equipu a questu vás to vyhodí v kempu, kde můžete začít s plněním. Moc jsem se tím, co dělat v kempu nezabýval, spíše jsem vyrazil do přírody zabít pár nestvůr. A to byl zážitek.


Zvíře je třeba vystopovat, najít a zabít. Jednoduché. Kromě toho, že nestvůry tam nečekají až se do nich trefíte. Jsou agresivní, útočí, mají speciální vlastnosti, které vám znepříjemní život. Paralyzují vás, budete se brodit bahnem a další lahůdky. Taky nezůstávají na jednom místě, pohybují se po mapě, vracejí se do hnízd. Když po cestě najdou nějakou jinou nestvůru, pustí se do sebe. A takový souboj titánů vypadá skvěle. Můžete přihlížet nebo se zapojit. Hlavně ji ale musíte zabít. Ať už jste sám, či máte k sobě parťáka. Vyzkoušel jsem si obě varianty. A multiplayer vede.


Je to vlastně poprvé, co mě beta přesvědčila o tom, že chci mít plnou verzi hned při vydání. Proto už mám před objednáno a těším se na konec ledna. Do té doby se budu bavit i MHgen na 3DS, protože kdo ví, jak to bude potom. Jestli někdo plánujete se do MHW pustit, dejte vědět, můžeme zalovit spolu. Nejsem přeborník, vím o tom vlastně jen zlomek věcí, jsem ale nadšený hráč. 



1 komentář: