pátek 12. července 2013

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

zdroj: zonaforo.meristation.com
Žánr: Anime
Počet epizod: 64
Délka epizody: cca 25 minut
Moje hodnocení: 5/5






O co vlastně jde?
Dva malí bráchové poruší jedno z největších tabu. Pokusí se o lidskou transmutaci. Chtějí zpátky mámu, která jim umřela na těžkou nemoc. Bohužel nic nepůjde tak, jak očekávali a místo toho, aby přivedli mámu na zpět, přijdou o... skoro o všechno. My budeme svědky toho, jak se pokouší získat zpátky svá těla. Nebude to lehká cesta, i když oba ovládají alchymii. Tu můžeme prezentovat jako nám všem známou magii. Alchymie má ale přísnější pravidla. Nemůžete ji používat jen tak, bez rozmyslu. Existuje zákon rovnocenné výměny. A to může být někdy problém. Pokud si myslíte, že kámen mudrců se vyskytuje jen v Harrym Potterovi, šeredně se mýlíte.

Můj názor
Dva bráchové (Edward a Alphonse) mi přirostli k srdci. A nejen oni. Celá ta banda státních alchymistů, kteří se snaží chránit svou zemi. Alespoň většina. Každý si tam najde svůj živel. Ocel, oheň, síla a mnoho dalších. Můj obdiv sklidila i parta (a rozhodně ne malá) záporných postav. Takzvaní homunkulové, na první pohled nesmrtelní zabijáci. Jdou si tvrdě za svým cílem a neberou ohledy na nic jiného. Opravdu plnohodnotní protivníci našich hlavních postav. Bezchybná animace společně s opravdu povedenými efekty a nezvykle propracovaným příběhem dělá z Fullmetal Alchemist: Brotherhood naprostou špičku toho, co jsem měl zatím možnost shlédnout. A myslím, že to jen tak něco nepřekoná.

Na závěr
Moje bezkonkurenčně nejoblíbenější anime. Tady jsem koukal díl za dílem a prosil, aby to nikdy neskončilo. 64 epizod není málo, ale klidně bych si přidal. A pozor, tohle anime není žádná komedie, ke konci jsem měl co dělat, aby oči zůstaly suché. Na druhou stranu tvůrci nezapomněli ani na vtipné scény a tomu přizpůsobenou animaci. Bezvýhradně doporučuji úplně všem.

zdroj: amestrianarmy.blogspot.com

2 komentáře:

  1. Vybíráš si správné anime! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se! :D Zatím mi to vychází hezky, brzy bude ještě recenze na Madoku, která mě taky nezklamala. :D

      Vymazat