sobota 13. července 2013

Knižní i komiksové poklady

Čeho si v knihovně opravdu vážím? Samozřejmě, že úplně každé knihy a každé její strany. Jsou tu ale díla, na které jsem patřičně pyšný, ať už je důvod jakýkoliv. Dneska tu předvedu aktuální seznam mých osobních "pokladů".

1. Spousta času, spousta stran a nezapomenutelné zážitky

Přesně tak by se dala charakterizovat tady tahle fotka. Dvě epické série, ani jednu sice ještě nemám celou (u Písně to zatím není možné a Malaz postupně doplňuji). Ani to mi ale nebrání, abych se jimi pořádně pochlubil. Přeci jen mít takové skvosty fantasy literatury doma, v knihovně a v osobním vlastnictví... už mlčím.




2. Zaklínač, aneb tady to všechno začalo

To už jsem několikrát vzpomínal. Do fantasy literatury mě uvrtal hlavně Zaklínač. To, že mám doma celou sérii, není až tak velké překvapení.


Ale obrovskou radost mám i ze svých komiksových kousků Zaklínače. Tady ty dva mám doma už přes rok a jak jsem je vytáhl z knihovny, celkem mě to láká si je znovu přečíst.


3. Hobiti, elfové a trpaslíci

Pod tímto popiskem si už asi dokážete představit, co tu bude za fotku. Druhý díl PP jsem půjčil, takže chybí. Pána Prstenů mám už od nepaměti ve vydání od MF i s ilustracemi. A krásnými. Zbytek jsem si pořídil v nádherných obálkách od Arga. Už mi toho moc nechybí. Jako dárek jsem ještě dostal Tolkienův svět, což je kniha plná ilustraci a zajímavých informací.


4. Další komiksový nášup

První komiks, který za mnou putoval měsíc až někde z Británie, a to hlavně z důvodu, že jen díky němu jsem přišel na nápad, co vlastně dělat jako maturitní práci.


A jako druhý - to, na co jsem pyšný nejvíce - můj vlastní komiks. Můžete si všimnout, že je kreslený ve stejném stylu, jak Order of the Stick. To byl taky účel. A je fajn mít v knihovně něco "svého". Dalo to zabrat, má to asi 25 stran (formát A4) a jsou v tom hodiny a hodiny práce. Vyneslo mi to ale plný počet bodů z praktické maturitní zkoušky a to se počítá.


Určitě nejsem sám, kdo si některých kousků cení o trochu více, než jiných. Tak napište, jaké "poklady" skrývá vaše knihovna!

6 komentářů:

  1. Achjo, neskutečně mě provokuješ.. hlavně teda s první fotkou :-D Ale zanedlouho mi dorazí další díly Malazu, tak pak můžeš závidět mě, aspoň na chvíli. Hrozně se mi líbí ta ilustrovaná série PP, škoda že je tak těžce sehnatelná.. a Tvůj komiks, skvělé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já nechci... nebo.. ne, fakt ne! :D

      Jako šestý díl?? :-O Tak to abych si pohnul.. :D
      Já byl první nešťastný, že mám tohle vydání PP, ale pomalu se z toho stává rarita, tak si to hezky chválím. :D

      A díky za pochvalu komiksu, to potěší :)

      Vymazat
  2. Tak já furt nevím, jestli se do série Písně ledu a ohně pustit. Všichni si to ale hrozně chválí :-) Hlavně nevím, jestli mám volit tahle monstrózní hardbacková vydání nebo raději praktičtější paperbacky. Když ale oni ty v pevné vazbě vypadají tak pěkně, hlavně všechny vedle sebe! ;-) No nemůžu se vynadívat :-)
    Nad Zaklínačem jsem taky uvažovala a že bych si konečně koupila i toho Pána prstenů?? ;-) Chjó, co mám kupovat dřív??!! :-D
    Jinak před vlastním komiksem klobouk dolů :-) Paráda! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš se pustit úplně do všeho, vždyť to znáš! :D A já bych byl určitě pro hardbacky, protože vydrží.. U toho Malazu mě trápí ta vazba.. ale chovám se k tomu co nejlépe to jde a rozhodl jsem se to ani nepůjčovat.. pro jistotu. :D :) Nejsem hamoun, ale je to srdcovka..

      A děkuji moc :) Aspoň vidím, že se to líbí i někomu jinému. :D :)

      Vymazat
  3. Pro tenhle článek existuje jen jedno výstižné slovo: ZÁVIST.
    Strašně bych si přála toho Záklínače, bohužel ho mám ale jenom ve čtečky - i když, alespoň něco. O Malazu jsem ještě nikdy neslyšela ale až jednou budu mít čas, tak to zkusím ;).
    Jinak ten tvůj komiks vypadá docela zajímavě ;) škoda, že si ho nemůže přečíst nikdo jiný než ty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)

      No, ten Zaklínač půjde sehnat hůř a hůř, nakladatelství Leonardo nebude (zatím) dělat ani žádný dotisk, takže to za nějaký ten rok bude hodně ceněná série. Koupit, dokud to jde. Přemýšlel jsem, že bych ten komiks hodil do google docs a dal na něj tady odkaz, ale nevím, jestli by o to byl zájem. Vyzkoušet to ale můžu. :D :)

      Vymazat