pátek 19. července 2013

World of Warcraft #1


zdroj: crew.cz
zdroj: wargaming.cz


Scénář: Walter Simonson
Kresby: Lullabi, Hope
Překlad: Martin D. Antonín
Rok vydání: 2013
Počet stran: 176
Nakladatelství: Crew








Úvodem
World of Warcraft. Pro mě srdeční záležitost. Mám za sebou několik let neustálého hraní počítačové hry se stejným názvem. A i když ji už nehraji, pořád na to rád vzpomínám a snažím se si to vynahrazovat nějak jinak. Jako skvělá volba se ukázala koupě tohoto komiksu. Když už není čas na celodenní vysedávání u počítače, tak na uvaření kávy a chvilku pohody v křesle na zahradě s tímto kouskem se čas najde. Musí se najít, protože to za to stojí. Věřte mi.

O co jde?
I když není příběh nijak složitý, perfektně sedí do této komiksové podoby. Tři gladiátoři, nucení bojovat o přežití v arénách a tím získávat peníze pro někoho, kdo je vlastní. Nic záviděníhodného. Ale každý je otrokem jen do té doby, dokud jím chce být, že? Čeká vás napínavé dobrodružství, kde se střetnou skoro všechny rasy, které znáte ze hry. Bude se bojovat, bude se kouzlit. A to hodně. Najde jeden z našich gladiátorů informace o své minulosti? Nic si totiž nepamatuje, jen to, jak ho našli a udělali z něj otroka-gladiátora. S mečem se totiž umí ohánět sakra dobře.

Můj názor
Osobně pro mě byl tento komiks opravdu nevídaným zážitkem. Každou stránku jsem si důkladně prohlížel, aby mi nic neuteklo. Výhodou je mít načtené knihy, protože vám pak budou nějaké poznámky dávat větší smysl. Ale rozhodně to není podmínka, čtení si užijete, i když to bude první kousek, který si z této série pořídíte. Komiks splnil má očekávání a v mnohém je ještě předčil. Přenesl mě do světa WoW, připomněl mi mnoho věcí a ještě jsem se u toho skvěle bavil. Co víc si přát?

Provedení
Barevný komiks je po černobílých mangách vždy příjemnou změnou. Zvlášť, když tam kresby hrají všemi barvami. Někomu by se mohlo znelíbit věrně vykreslené pozadí blood elfky, která má ten plášť prostě moc krátký, nebo poprsí, které vyleze při každém skoku. Osobně to pokládám za úplně normální a rozhodně ne rušivý efekt. Prostě to k tomu patří. Kresbám opravdu nemohu nic vytknout, jde vidět, že na tom pracovali profesionálové. Společně s Blizzardem vytvořili dílo, které si u mne na poličce vysloužilo čestné místo.

Hodnocení 5/5

A teď ještě pár mých vlastních fotek - nahlédnutí do komiksu.

Zadní strana
Ukázka komiksu






Druhá strana
Hlavní postavy
Rozhovor s autory
na začátku komiksu

4 komentáře:

  1. Na Tvé doporučení už ho mám ode dneška doma taky :-D Večer se na něj chystám, to jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :-O :D Tak to pak dej určitě vědět, můj názor na to znáš... :D

      Vymazat
  2. jooo komiksy.... kdyby to nebylo tak drahy aspon :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nechávají si za to platit, jen co je pravda.. ale když na tom jde ta práce vidět, nemám problém s tím si to koupit. :D

      Vymazat