pondělí 22. července 2013

Zlín, aneb výlet na který jen tak nezapomeneme!

Ahoj všichni!

Mám tu takový krátký report o Zlíně (z mého pohledu). Hrozně mě baví tyhle reporty číst, tak proč nějaký taky nenapsat. Když už jsem tam byl.

Protože jako jeden z mála mám Zlín asi 40 kilometrů a ne 400, mohl jsem si dát načas. I přes to byl ale čas výjezdu stanoven na 11:45, co kdyby náhodou. Karel (Fuujin) jel se mnou, takže panovala už cestou na sraz dobrá nálada. Ve Zlíně pak na nádraží přijela Laurdes s Ne-Ly a potkali jsme tam ještě spoustu dalších. Najednou se z nás stala velká skupina a kdyby Karel Zlín neznal, asi bychom tam bloudili dodnes. Naštěstí nás dovedl přímo na místo určení. Z okna už nám mávala Syki a postupně jsme se dostali dovnitř. Začátek byl nesmělý, jako vždycky, ale postupem času se to začalo rozjíždět.

Aspoň tu jdu vidět! :D
Fotku jsem si půjčil od Aynarry, doufám, že to nevadí. O:)


Následující posezení v kavárně bylo hodně příjemné. Pokecali jsme se všemi, kdo byl na doslech. Prostředí i nabídka uspokojila všechny a byl nachystaný i nějaký ten program. Syki se ujala slova a měla výbornou prezentaci na téma filmových adaptací. Zakončila to hezky komiksovou formou. Přišlo na řadu i nějaké to hádání otázek. Pro mě jako svátečního čtenáře knih od Coo Boo to byl celkem oříšek. Neuhodl jsem nic a jen tak koukal. Ostatní už takový problém neměli, stačila jim vteřina nebo dvě a už znali odpověď. Rozdalo se plno krásných knížek a šlo se nakupovat do Outletu. 

Můžu vám říct, že všichni to vzali opravdu s plnou parádou. Já se ještě ani nestihl rozkoukat a už byly plné košíky knih. Můj nákup - dvě knihy a z toho jedna dárek, se v tom trochu ztrácel. Rozhodl jsem se teda poznat ty, kteří seděli v kavárně daleko. Aspoň jsem měl šanci trochu pokecat s Vendeou, Will, Freckles, Filipem a dalšími. S Laurdes jsme strávili nějakou tu chvilku u anglických knih a pokoušeli se vybrat něco na míru. To nějak nevyšlo. Čas utíkal hrozně rychle. Tak je to vždycky, když se člověk dobře baví.

Konečně jsem si pořídil knihu v AJ!!
Následující hodiny jsme seděli na zahrádce u jedné restaurace. Byla škoda, že hodně lidí muselo odjet, ale i tak se nás tam sešel slušný počet. Klábosilo se dlouho do večera. S Karlem jsme si naplánovali odjezd ve 21:00. To nevyšlo, odjížděli jsme až kolem jedenácté. Když už bylo k dispozici to auto, odvezli jsme holky na ubytovnu a jelo se domů. Větší skupina tam ale stále seděla a kdy byl tomu všemu konec, to můžu jen hádat.

No, jelo se domů. Ne tak docela. Tady začíná náš osobní příběh a takové pokračování srazu. Asi 10 kilometrů za Zlínem jsme byli nuceni zastavit auto. Abyste to pochopili - prostě chcíplo. Přehrál se nám motor, došla voda do chladiče. Nikde nikdo. Všude hrozná tma, auto naštěstí dojelo přímo na takové menší "odpočívadlo" (odbočka do pole). No vypadalo to tam krásně. Škoda, že jsme si to nemohli náležitě užít. Pár telefonních hovorů, nějaká domluva a voda do chladiče už se vezla. Bohužel to netrvalo jen pár minut. Ze Zlína jsme tedy na druhý pokus odjížděli až v 1 ráno. Moje ponaučení? I léto má chladné noci. Šortky a triko mi zajistili asi hodinku a půl kvalitní třepací jógy. 

Takové menší shrnutí srazu, který proběhl v sobotu 20. 7. 2013. Byl to skvělý zážitek a já byl rád, že jsem viděl takovou spoustu blogerů, které jsem do té doby znal jen přes internet. Snad se brzy zase v tak hojném počtu sejdeme. A klidně v Čechách, teď už vím, že na takovou akci stojí za to dojet.



8 komentářů:

  1. Zlín byl super.. a koukám, že já se svým dojezdem v půl 12 jsem na tom ještě dobře..:D No pravda, že už jsem sotva pletla nohama a cestovka s knihama byla těžší a těžší..:D Takže dojet později tak snad nedojedu a usnu ve vlaku. Každopádně sraz to byl parádní, hlavně těch lidí..ani sem nečekala, že se nás tam ukáže tolik..já se snažila nerudnout a neomdlít, když na mě koukalo víc lidí..:D Takže jsem musela občas vypadat vážně vtipně, zvlášt s tím vějířem..:D Ale dobrý.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to super! Sešli jsme se hezky a to je hlavní. :))

      Vymazat
  2. Docela mě to mrzí, že jsem se srazu nezůčastnila :) ale tak snad někdy příště a snad bude někdy taky blíž. Měla bych to totiž přes celou republiku a nevíc moc blogerů zatím moc neznám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ona ta vzdálenost je vždycky trochu problém. Já měl hrozně daleko Svět knihy, tak jsem tam chyběl. :D A jak neznáš, tak poznáš. Já jel taky naslepo. :D :)

      Vymazat
  3. Už jsem pár reportů četla a fotky viděla :-D zdá se že vážně skvělá akce :-) Snad teda příště pojedeme všichni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš! Nebo si uděláme mini-sraz v Ostravě, co? :D :)

      Vymazat
  4. Tak to s tím autem je mi opravdu líto, protože jop i v létě je v noci zima :D Což jsem si taky zkusila na vlastní kůži při čekání na měsíc na balkóně :D A byl to fajn den :)

    OdpovědětVymazat
  5. Paráda, verím že bolo úžasne a strašne moc vám všetkým závidím, veľmi rada by som tam zašla, aj ja...Dúfam že sa uskutoční niečo podobné aj u nás, možno že by som mohla niečo skúsiť s naším blogom ;)
    Toľko knihomoľov u nás nie je, tak snáď by sa tam niekto aspoň snažil prísť :)

    OdpovědětVymazat