úterý 3. září 2013

Úspěšně plním police aneb první rok s knihovnou!

Ahoj všichni.

Když jsem si před rokem vybíral do nového bydlení knihovnu, nebylo to zrovna jednoduché. Věděl jsem, že pokoj budu mít obrovský. To chce i velkou knihovnu. A tak jsem se rozhodl pro tu, kterou teď vlastním. Jak vypadala hned po tom, co jsem si ji přivezl domů?




Taková... celkem prázdná. Moc jsem toho neměl, ale i na tu trochu jsem byl pyšný. Aspoň v ní něco bylo. Jak to vypadá teď? Je to přesně rok, co ji mám doma a už se mi podařilo pár poliček naplnit.


Co přibylo? Všechno možné fantasy. Od té doby jsem si pořídil celou sérii SOIF, chybí mi poslední dva díly Malazu, mám celého Zaklínače a začal jsem se sbírkou Warhammeru. Samozřejmě je toho víc, můžete se podívat sami.


Tady je zmíněný SOIF a Malaz. Musím říct, že tyto série vám úplně změní pohled na fantasy literaturu. Budete mít problém najít knihy podobných kvalit. Určitě existují... ale není jednoduché je objevit. K Malazu mám ještě hlubší vztah, hlavně kvůli několika postavám. Martin mě brečet nedonutil, ať zabil kohokoliv. Erikson ano.


Taky jsem začal sbírat mangu. Něco je vypůjčené, tak to chybí. Každopádně zatím všechny tři (Naruto, Bleach, Death Note) mangy mě baví. Je celkem příjemné tím prokládat knihy. Nacpal jsem k nim i nějaké to sci-fi, protože toho moc nemám. A opravdu obrovské knihy povídek od Kulhánka.


Tohle už je klasika, Zaklínače jsem měl od počátku. Tituly napravo jsou pro mě takzvané "fantasy chuťovky". Kratší série, které na sebe navazují buď volně, nebo vůbec. Pomalu se mi rozšiřuje sbírka Zabíječe. Ty chci mít všechny.


Tady je Tolienovo! Jen se mu tam přistěhovalo pár sousedů, dokud nedokoupím i zbytek knih. Určitě zmíním Cestu králů. Další bichle, ale úžasná.

Tohle jsou moje nejoblíbenější police. Jak můžete na první fotce vidět, mám naplněné i další. Eragon, Percy Jackson, Hunger Games a podobně. Jenže ty už mám kompletně nafocené z dřívějška. Navíc tohle jsou srdcovky.

Rok s knihovnou utekl hodně rychle. Člověku to ani nepřijde, ale je to tak. Uvidíme, jak to bude vypadat po dvou letech. Třeba už začnu skládat knihy i na druhou stranu. Jsem ale rád i za to, co mám. Knihovna je to nejlepší místo v celém baráku.

17 komentářů:

  1. Jsem zvědavý co řekneš na Uniku. Jinak jsi to zaplnil opravdu parádně. Na Asterion se taky časem chystám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděl sem vaše hodně rozporuplné reakce, tak uvidíme.. A díky. Asterion určitě nepřehlížej, je to skvělý svět. A navíc český. :)

      Vymazat
  2. Miluji Tvou knihovnu a ráda se na ni dívám. :-D Jsem zvědavá kam dáš tu sérii o Drizztovi. O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že mi přijde! :D A díky moc, jsi hodná. :) Knihy o Drizztovi budou mít zase samostatnou poličku, je jich totiž více než dost. :D

      Vymazat
  3. Úžasné!! :-) Moc Ti přeji, že se Ti Tvá krásná knihovna rozrůstá a je bezvadné, že jsi našel svoje srdcové knihy. Já jich mám docela hodně, ale někomu se nepodaří takové najít za celý život, i když má čtení rád... Moc ráda bych se do SOIF pustila také, ale protože se mi moc formátově nezamlouvají ty vázané knihy, které jsou strašně malé, ovšem neskutečne tlusté, a u těch paperbecků se mi zase nelíbí, že jsou rozdělené na dvě knihy, přičemž tu první nikdy nemají, tak zatím nevím, kdy se k této sérii dostanu. Musím se prostě pro nějaké vydaní rozhodnout, což není lehké. A pak existuje další asi miliarda knih, o kterých jsem přesvědčená, že si je musím přečíst, takže se mi nedostává jak peněz tak ani času pro takové bichle. Ale jednou si je přečtu. Určitě. Musím... :-)
    A souhlasím s Tebou, knihovna je to nejbáječnější a nejkrásnější místo v domě. V některých chvílích i vůbec na celém světě. Když se necítím nejlíp, moje knihovna mi vždycky zlepší náladu. Jako by se kolem ní rozprostíralo něco kouzeného...
    Je super, že se Ti do ní vejde ještě spousta nových knih. Mně táta bude muset knihovnu rozšířit, což měl sice udělat už o prázdninách, ale nedostal se mu na to čas, tak doufám, že do Vánoc to bude...
    Ať Tě čtení i knihovna stále baví, najdeš další krésné série, které budeš mít tak rád, a hlavně ať tě to dělá šťastným. Je to asi ten nejušlechtilejší koníček, který člověk může mít a navíc spojuje lidi... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jako vždy :) Jinak je pravda, že co se týče formátů, je SOIF trochu zvláštní. Ale zatím ta pevná vazba celkem drží. Paperback mi bohatě stačí u Malazu. Prvním díl je čtený dvakrát a už se začíná rozlepovat, což je hrozná škoda.

      Knihovna má opravdu samé pozitivní účinky, přesně jak píšeš. A ještě se vlezou, uvidíme co časem. Na ty úplné poklady si asi stejně budu chtít pořídit ještě jednu, prosklenou.

      Přeji Ti krásný den a měj se co nejlépe. Já ještě jednou děkuji za hezký komentář. :)

      Vymazat
  4. "Taky jsem začal sbírat mangu..."

    -> 3x som to mangu prečítala ako mozgy... dovi dopo :D

    Za rok sa ti toho teda nakopilo... ani si to neuvedomíš a už budeš kupovať druhý regál na knihy a zrazu zistíš, že to aj tak nepomohlo, lebo je plný :D Ale tak to má byť, kníh nie je nikdy dosť :) Krásna zbierka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozky nesbírám! :D To by šlo těžce, spoustě lidem okolo mě chybí... :D

      Já mám právě místo ještě z druhé strany, tam se dá taky skládat. Ale zase nevyužiju ty police úplně dole, je to prostě moc nízko, nešlo by tam na ty miláčky naše vůbec vidět... :D A děkuju :)

      Vymazat
  5. Nádherne si zaplnil poličky 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, snažím se :) Snad se to bude časem plnit ještě více. :)

      Vymazat
  6. To nemusíš, pořád se dají všechny pořídit! :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluju k ročnímu výročí, pěkně jsi to zaplnil.. ať je to za další rok aspoň trojnásobek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, trojnásobek? To opravdu budu potřebovat další knihovnu. :D

      Vymazat
  8. Páni, smekám, úžasná knihovnička. Takový sen každého fantasymaniaka. :D Je zvláštní vidět knihovničku, ve které není žádná YA nebo urbanka, nebo aspoň ne moc. Ale je to kráska. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi hodná, je fakt, že do urban nebo YA jsem jen zabrousil a zase rychle vybruslil. :D Díky :)

      Vymazat
  9. tak tomu říkám knihovna:) a za rok se pěkně rozrostla. Na Hry o trůny se chystám a zřejmě dám druhou šanci sérii Malazské knihy padlých.Pořád na to někdo pěje chválu a mě to před dvěma lety moc nechytlo. Ale od té doby jsem přečetla mraky knih, třeba se to změní. Popravdě, vždy když vidím jejich obaly, říkám si - něco na tom asi bude a já předtím přečetla jen 70 stránek.
    Já si zatím jen uzurpuji poličky v obývací stěně:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Malaz si Tvou druhou šanci zaslouží! Slyšel jsem, že někdo to začínal a odložil i pět krát a stejně se pak do toho zamiloval. :D :) Tak uvidíš, jak to bude u Tebe :D :)

      Vymazat