čtvrtek 4. července 2013

Sword art online

zdroj: cosplayful.com
Žánr: Anime
Počet episod: 25
Délka episody: cca 24 minut
Moje hodnocení: 4/5





O co vlastně jde?
MMORPG. Tento žánr hýbe světem. Plnit úkoly, zabíjet příšery a navazovat nová přátelství. V počítačové hře ovládáme virtuální charakter. Co kdyby ale existovala hra, do které se můžete opravdu dostat sami, se svou vlastní "lidskou" postavou? Nebylo by to úžasné? První odpověď je samozřejmě ano. Ale promyslete si, co všechno se může stát. Můžete se zranit, můžete umřít. A i tohle se přenese do reálného světa. Teď už to tak dobře nezní, co? Zvlášť, když se nemůžete jen tak odpojit.

Můj názor
Jako fanda většiny online her mě SAO úplně odrovnal. Bylo tam všechno, co jsem chtěl vidět. Svět, ve kterém se naši hrdinové pohybují, je rozdělený na sto pater. Aspoň ten první. Budeme svědky toho, jak se ho Kirito (hl. postava) snaží dokončit. Protože jedině tak se budou všichni moci vrátit do reálného světa. V cestě stojí ale ostatní postavy, nebo různé příšery. Tvůrci nezapomněli ani na levelování, skillování různých dovedností a podobně. Kdo někdy hrál online hry, bude vědět, o čem tu píšu. Příběh se nám od poloviny začne dost zamotávat, stane se spousta věcí a ne každý s tím bude spokojený. U mne to bylo tak napůl. Radši bych deset sérií ze světa SAO, než to, co bude následovat od nějaké 14 episody (nepamatuji si to přesně).

Na závěr
Jak jsem psal, SAO nadchne všechny hráče online her. Určitě si přijdou na své ale i ostatní. Pěkná grafika, spousta soubojů a hezkých kostýmů. Sem tam nějaký záběr na třesoucí se poprsí, ale v tomto se tvůrci naštěstí drželi zkrátka. Všechny rpg prvky tady dodávají ten správný šmrnc a rozhodně vás to nebude nudit. Jak hledáte oddechové anime, tohle je jasná volba. Na konci každého dílu na vás bude uvalena kletba a je nutné si pustit další episodu. Těch 25 se ale tímhle stylem zvládnout dá, tak jen do toho!

zdroj: wallpapervortex.com

6 komentářů:

  1. Vypadá to zajímavě, netrvá to dlouho a navíc jsem to našel ve full hd, takže díky za tip :-) Mimochodem, viděl jsi to v japonštině předpokládám?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě. Na všechny anime koukám v japonštině a k tomu buď cz nebo en titulky. Anglický nebo jiný dabing mi k tomu prostě nesedí...

      Vymazat
    2. Taky preferuju originální dabing, i když právě sleduju kompletní Digimony v angličtině, ale bez titulků :-)

      Vymazat
  2. SAO je hodně dobré anime. Moc se mi líbilo celkové provedení, děj, grafika, hudba i boje. A co teprve Kirito, že ;-) Druhá "vílí" půlka už nebyla tak dobrá, ale taky se mi moc líbila. Ráda si ho občas pustím znovu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tak! Kirito je boží. :D Když cosplay, tak za něj. :D Od druhé poloviny to šlo dolů, naštěstí jsem byl tak nadšený z té první, že dojem zůstal celkově dobrý :))

      Vymazat
  3. jak jsem psala, začátek byl vážně skvělý, byla jsem nadšená, ale pak to šlo dolů. Stejně je to ale jedno z lepších anime, které jsem viděla. x))

    OdpovědětVymazat