pondělí 1. července 2013

To NEJ za: Červen 2013


Měsíční nej je od Rodaw, spočívá v tom, že knihy přečtené v daném měsíci, zařadím do různých kategorií, které si určím.




Steven Erikson - Dóm Řetězů
Nové postavy, nové osudy. Eriksonovi snad nikdy nedojdou zásoby. Neskutečný příběh plný odhodlání, změny a sebekázně. Krutý svět, ve kterém i ti nejsilnější mají pořádný problém vůbec obstát. Střetnutí dvou obrovských armád, vytvoření nových pout a přátelství. Opravdu mám pokračovat? Já myslím, že z tohoto poznáte, proč zrovna tento titul dostal ocenění nejlepší kniha června.



Jeff Grubb - Poslední strážce
Tento měsíc je těžké vybrat nejslabší knihu. Nakonec to bude Poslední strážce. Nebyla zase až tak hrozná, ale tento měsíc určitě nejslabší. Na to, jaký měla potenciál, tak zůstala nohama na zemi a to mě hodně mrzelo. Taky to bylo kniha prakticky bez nějakého napětí a akce. Všechno se to nakupilo až na konci knihy a to taky nedělá dobrotu. Pro tento měsíc je nejslabší knihou.



Cugumi Óba - Death Note #1
Anime a manga celkově byla největším překvapením června. Po shlédnutí seriálu Zápisník smrti jsem si musel hned koupit mangu. A úplně mě to odrovnalo. Stává se ze mě maniak, osoba závislá na japonských seriálech a komiksech. Death Note byl první na ráně a rozhodně překvapil. Jak příběhem, tak provedením. Tohle prostě musím mít doma všechno. 



Juraj Červenák - Zlato Arkony
Není to až tak obrovské zklamání jako u Thorgala minulý měsíc, ale pokud mám vybírat z knih přečtených za červen, musím to tu dát. Na tuhle knihu jsem se těšil. Možná až moc. Pár věcí zase nebylo tak, jak jsem si představoval a hned z toho bylo pozdvižení. Děj se ubíral jiným směrem, než bych já chtěl a to je nepřípustné. Dup, dup, dup. Jako malé dítě, já vím.



Cugumi Óba - Death Note #2
Největším klaďasem je pro mne Soičiro Yagami. Lightův otec, vede vyšetřování Kiry a stůj co stůj ho chce dostat. I přes hrozící nebezpečí a to dokonce smrti, se nevzdává a jde do toho naplno. Je to zásadový, cílevědomý člověk se smyslem pro spravedlnost. Sám si někdy říkám, jestli někdo takový u policie třeba opravdu existuje. Kdo četl tuhle mangu, určitě se mnou bude souhlasit.



Richard A. Knaak - Studna věčnosti
Ten, který měl chránit, ale zbláznil se a místo toho je rozhodnut všechno zničit. Víte kdo? Sargeras! Celou dobu se snaží o to zachránit vesmír tím, že ho celý zničí. Kdyby padala hvězda, nic horšího byste si přát ani nemohli. Ale to mu je nějak jedno. Hlavně, aby se jeho Plamenná legie dostala tam kam má a "práce" mohla začít! Jednoznačně největší záporná postava, která usiluje o naprosto nepochopitelné věci.



William King - Zabíječ skavenů
Výborná kniha, ale jedna zatraceně podivná rasa. Skaveni. Přerostlí krysáci, kteří mají svůj vlastni způsob uvažování, někteří se dobrovolně nechají nakazit morem, prakticky se koupou ve vlastních výkalech a mají z toho radost. A tihle chtějí ovládnout svět, podmanit si lidskou rasu a nadělat z nich otroky. Go for it, Skaveni!




Cugumi Óba - Death Note #1
Tak ještě jeden Zápisník do sbírky. Vidíte tu obálku? Ta je absolutně úžasná a ne že ne! Osobně jsem si ji prohlížel už tak stokrát a ještě nekončím. Ať už se bavím o přední, zadní straně, nebo hřbetu knihy. Tady si grafik prostě vyhrál a jde to znát. Je hřích něco takového nemít ve své sbírce. Naštěstí už to postupně napravuji. Tři díly mám a další přijdou brzy.



Ten měsíc ale sakra rychle uběhl. Měsíční nej mě opravdu baví a doufám, že vás taky. Napište mi, jestli s něčím souhlasíte, nebo naopak vůbec nesdílíte stejný názor. Budu jen rád.

1 komentář:

  1. Rozhodně souhlasím s nejhezčí obálkou i největším klaďasem. Na Zlato Arkony můj názor znáš, to asi není potřeba nějak rozebírat. :) O ostatních nic říct nemůžu, protože jsem je nečetl (u Posledního strážce to ani nemám v plánu napravit).

    OdpovědětVymazat