čtvrtek 1. srpna 2013

Death note #4

zdroj: Crew.cz
zdroj: vendeadreams.blogspot.cz

Scénář: Cugumi Óba
Kresba: Takeši Obata

Rok vydání: 2012
Počet stran: 210
Nakladatelství: Crew







Jeden zápisník je problém. Dva jsou katastrofa. Jak se s tím vypořádají vyšetřovatelé a samotný uživatel prvního zápisníku?



Úvodem
V pořadí čtvrtý díl. Stále zapisujeme, stále se umírá. Stále vyšetřujeme, stále se nic neví. Změní se v tomto díle něco? Možná, věci se totiž budou dít opravdu zajímavé. Dost bylo klukovských her.

O co jde?
Zápisník, do kterého zapíšete jméno a ta osoba vzápětí zemře, už znáte. Je to celkem nepříjemné, zvlášť, když ta osoba stojí proti vám. Do tuhého začíná jít, když se objeví někdo další. S dalším zápisníkem. K tomu všemu je tak hezká...

Můj názor
Já tento díl zbožňuji. Konečně se tam objeví blonďaté střeštidlo Misa, které celou tou partií, co Light a L hrají, pořádně zamíchá. Hodně mě irituje Lightovo chování k ní. Tímto dílem ztratil i ten poslední zbytek sympatií, které jsem k němu choval. Na druhou stranu jde vidět, že se nezastaví před ničím. Nemění své zásady, ať se děje, co se děje. Na jeho obranu, Misa je docela žárlivka a častokrát to vyústí do hodně trapných situací. Aspoň nějaké to odlehčení mezi všemi zapsanými mrtvolami.

Provedení
Jedním slovem - paráda. Konečně se tam objevuje častěji i něžnější část pohlaví. K tomu má Misa opravdu osobitý styl oblékání, takže nečekejte džíny a volné triko. Taky se zaradují všichni příznivci bohů smrti. Začneme je vídat mnohem častěji.

Hodnocení 5/5

2 komentáře:

  1. :-D třeštidlo Misa.. skvěle vyřešeno v seriálu. Hlavně když jsou k sobě L a Light připoutaní :-D Stejně není tak hloupá jak by se mohlo na pohled zdát :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, u toho jsem se dost nasmál. :D Jinak máš úplnou pravdu. Ale tady v té čtverce to prostě působí jen takhle.. :D

      Vymazat