čtvrtek 12. prosince 2013

Čtvrteční pohoda

Nějak mi poslední dobou nezbývá čas na pořádné přispívání. Abyste si nemysleli, že jsem se na to vybodl, tak tu přináším nafocenou dnešní čtvrteční pohodu. Po týdnu zase doma, odpoledne vcelku volné a tak je čas si sednout, uvařit kafe a přečíst nějakou tu knihu.




A jakou? Třeba čtvrtý díl vynikající série od Salvatora. Drizzt je jedna z nejlepších hlavních postav, jakou jsem měl tu čest zatím v knihách potkat. A to už je co říct.


Taky jsem si doplnil sbírku série o Písni ledu a ohně. Vidíte tu maličkou knížečku, co si tam leží? Vynikající sbírka citátů od Tyriona Lannistera. Doporučuji všem fanouškům. Dokáže zlepšit náladu v jakékoliv situaci.


Po dnešní půlnoční premiéře Hobita mám chuť si znovu přečíst knihu. Asi na to přes Vánoce dojde. Film byl povedený, i když jako čtenář bych měl pár připomínek. Režisér se ale nemůže zavděčit všem. Přesto to byla parádní jízda Středozemí.


Už ať je 23.12. a já si zase můžu v klidu vychutnat pohodlí domova a mého království. Ještě si ale musím počkat. Co vy, jak se těšíte na Vánoce? Už víte, co dostanete za knihy? Já vím zatím o jedné. Uvidíme, jestli se to vyšplhá výš.

10 komentářů:

  1. To je knihovnička, radost pohledět :) Já bych měla dostat poslední díl Temný věže, takže až dočtu co mám teď v plánu, dám si menší opakovačku TV :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. I knihovna děkuje! :D :) Temná věž mě taky láká, ale kdy se k tomu dostanu... kdo ví. :D

      Vymazat
  2. Skvělé. Ten Tvůj čtecí koutek je prostě bezvadný. Já vím o tom, že dostanu nově vydaného ilustrovaného Hobita, takže si ho snad během svátků taky přečtu. A pak vím ještě o třech knihách, které jsem kupovala s mamkou, ale dostanu je až pod stromeček, a pochlubím se s nimi až při prosincové chvástačce... :-)
    Jinak máš krásnou knihovnu, je vidět, jak se rozrostla, plná úžasných knížek, barevná a uspořádaná. Přeji Ti, ať je za rok touhle dobou ještě plnější samých krásných knih a příběhů... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. :) Tak to bude knih, to se někdo má! :D :) Těším se na chvástačku. A Tobě přeji co nejkrásnější Vánoce, ať jsou vydařené a strávené v kruhu těch nejbližších. :)

      Vymazat
  3. Ja bych snad měla dostat toho velkého nového ilustrovaného Hobita. Jen zjistím, jaký to má překlad. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukal jsem na něj v knihkupectví. Vypadá mile, tak snad to bude fajn. :)

      Vymazat
  4. To křeslo je úžasné!! Taky bych nějakým takovým nepohrdla :)
    Každopádně je fajn, že sis užil pohodu :) Chceš mi tímto říct, že už nejsi v Brně? :O
    Příští týden jsem Tě tam chtěla navštívit!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Teď budu v Brně naposledy, tak se třeba stav! :D :)

      Vymazat
  5. Achjoo, já Ti tak závidím! To soukromí, pohodu, místo, klid... a knihy a knihovnu. Nádhera. :-) Na vánoce se těším moc, vím o pěti knihách, které dostanu. To víš taky. :-D Ale určitě jich bude o něco víc, mě nikdo nic jiného nedává. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak, taky budeš mít o Vánocích pohodu, klídek! A ne že ne! :D :)

      Vymazat