čtvrtek 19. prosince 2013

Teď kráálem jsem já!

Chtěl jsem napsat královnou, aby to sedělo, ale to by pak moc nesedělo. Chápete. Co už ale sedí? Skončil mi semestr, dnes jsem přijel z Ostravy domů a vyjma zkoušek a lyžáku budu až do půlky února doma. Paráda. Co to znamená? Jako první věc se samozřejmě zabydlet. A to znamená hlavně udělat pořádek, narvat nové knížky do knihovny a utřít tam prach. Ne v tomto pořadí.

A že bylo třeba. Člověk zjistí, že během jeho nepřítomnosti se z druhé strany knihovny vytvořil takový odkládací pult na reklamní letáky, misku s oříšky a jiné blbiny. Kdo to kdy viděl? Všechno musí pryč, zůstane tam jen to, co já chci! A dup.




Nejsem nepořádný, ale uklízení moc v lásce nemám. Pokud nejde o knihovnu. Tam je to úplně naopak a klidně se v tom budu přehrabovat dvě hodiny. Což je vlastně takový průměrný čas jejího úklidu. Než to člověk vyskládá, utře, a pak zase naskládá, chce to nějaký čas. Navíc to NIKDY nemůže vypadat stejně, jako před úklidem. A taky že nikdy nevypadá.


Konec zápočtového týdnu a celého semestru znamená jedno. Bude více času. Navíc se blíží vánoční prázdniny, což není na škodu. Prosinec byl na čtení hodně slabý, ale škola je důležitá. Radši se kousnout teď, než příští rok něco opakovat. A abych se naladil do vánoční atmosféry, sežral jsem tak půl kila lineckého cukroví.


A co vy, jak to zatím prožíváte? Ať už jste vysokoškolák nebo ne, musíte mít po škole. Možná už zítra jen nějaký srandovní výlet na hodinu a hotovo, ne? Já bych sice měl už pomalu střádat a zpracovávat materiály ke zkouškám, ale těch pár dní volna si prostě dopřeju. Teď bude zase tři dny klid, ale kdybyste se někdo nudili, dojděte za mnou na Svoboďák v Brně. Budu tam od zítřka celé tři dny. :)


Osobně se na tuhle fotku nemůžu vynadívat. Spousta knih tam ještě chybí, ale to důležité tu je. A když jen tak přeletím pohledem, napadne mě jedna věc. Jeden svět prostě nestačí.

Mějte se krásně!

8 komentářů:

  1. Malaz a Píseň vypadá uprostřed skvěle.. pěkně sis to seřadil. :-D A s tím úklidem.. no netřeba komentovat. Jdu na to zítra a taky už mám naplánované předělání jednotlivých polic. O škole se ani nezmiňuj, pořád jsem naštvaná kvůli tomu pitomému bodu. A oprvaa ve stejný den jako latina.. můžu se jít zahrabat, jedno bude na úkor druhého. Grrrrrrr.
    Mimochodem, kdy se pustíš do The Pilars of Rome? :-D To sis dovezl už dávno z nějakého srazu, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Na té poslední fotce můžu jen oči nechat! Tolik krásných knih pohromadě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, kéž bych už zítra školu neměla :D Mám pěkně tříhodinový jazykový seminář a kdybych měla v rozvrhu na pátek ještě něco, měla bych jistě i to, žádné úlevy :) A zápočtový týden máme až v lednu :D
    Ale atmosféru postupně nasávám a těším se na Vánoce, anoooo! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek :)
    A vánoční cukroví a kafe naprosto perfektní kombinace!♥

    OdpovědětVymazat
  5. Zápočtový týden jsme už měli minulý týden. Tenhle už je volno. Měla bych udělat drobný vánoční úklid, než pojedu k rodičům. Vůbec se mi nechce. A měla bych se učit - tohle zkouškové nebude sranda.
    A ta posledné fotka je kouzelná. :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Úctyhodná sbírka, vážně... :) Já už se strašně těším na dovču, kterou mám zítra od jedné hodiny (bohužel mě ráno čeká ještě brzké vstávání...) a pak až do 5. ledna budu odpočívat a rozhodně se nenechám ničím vytočit. :) A už vůbec ne úklidem. Já jsem naopak děsně nepořádná, až je to na ženskou divný. :D Ale zas pak miluju si sednout a třidit a mít radost z odvedené práce. No ale teď před Vánoci je všechno tak hektické, že na to třídění nemám ani náladu, navíc mě skolila chřipka. Na druhou stranu většina hotová je, tak nač se stresovat. :)

    Měj se krásně a přeju (hlavně na knížky) bohatého Ježíška, ať se knihovnička pěkně rozrůstá. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nie, David, nie si kráľ. Si kráľovná a basta! Pošlem ti korunku a sexy legíny ;) Zbierka je inak úžasná a upratovanie je otravné a zároveň super :D Hlavne pri knihách. Keď neviem kam ich napchať, miesta ubúda a kníh pribúda... ok, depky bokom... idú Vianoce :D

    OdpovědětVymazat