středa 5. února 2014

Zapomenuté příběhy

Tak jo, vyhrabal jsem z velké hromady knihy, které už mám celkem dlouho (některé moc dlouho, některé i vypůjčené, takže bych je mohl někdy vrátit), a chci si nějakou přečíst. Problém je v tom, že ty knihy tu tak dlouho neleží jen tak náhodou. Do žádné se mi moc nechce. A vždy jsem to zatím řešil tak, že jsem nějakou jinou (na pohled zajímavější) buď dostal nebo koupil. Teď mě ale minulost dohání, žádné nakupování se neblíží, a tak přišla na řadu tahle hromádka. Čtení je to na dost dlouho, jen se rozmyslet, s čím začít. Většinou to totiž ani není fantasy. Tam bych se o radu asi tak neprosil. No, zhodnoťte sami.




Je to takový velký mix všeho možného, co? Od Anny přes Star Wars až po Harryho. A já stejně nevím. Sám si prostě nevyberu. A už jen to, že jsem je vytáhl ze skříně, je celkem pokrok. V jiném případě bych totiž letěl do knihkupectví pro další fantasy. Ale ne, tentokrát ne. Budu číst to, co tu mám, a hotovo.


Ze všech těch knih jsem četl zatím jen Harryho. A to kdysi dávno. Takže toho asi začínat jen tak nebudu. Jestli se ptáte, proč je teda na té fotce, tak já odpověď neznám. Je to kouzelník, prostě se tam nějak dostal. Další jsou klasiky za pár korun. Bídníci, Lazarová a Člověk bez osudu. Anna Karenina, tu mám půjčenou, už dlouho. Je mi to blbé (promiň Verčo), ale určitě brzy vrátím. Stejně tak ty ostatní. Sapkowskeho Narrenturm by nemuselo být špatné. Jen se bojím, že čekám zase úplně něco jiného, než v knize bude. Jak u Zmije. Pak úlovek z antikvariátu Křídla snů od George R. R. Martina. Dále Nekroskop, to doteď nevím, co vůbec je, a trilogie Star Wars. Ta mě láká, přece jen to sci-fi nemá od fantasy tak daleko. Takže moji milí čtenáři, co jste četli a co bych si měl z této hromady přečíst taky? Poraďte prosím.

A abych tomu dal i trochu fantasy nádech, právě čtu jeden z posledních vánočních dárků. Je to klasický Warhammer, jen s malým rozdílem. Hlavní postava je neuvěřitelný šmejd. Takže je vcelku zajímavé to všechno sledovat právě z této strany. Uvidíme, jak se bude příběh dál vyvíjet, ale vypadá to slibně.

9 komentářů:

  1. Vážně si myslíš, že bych Ti půjčila něco, co není dobré?! To si vezmu osobně.
    Narrenturm není vůbec špatné (oproti té Zmiji), stejně tak Star Wars, to je taková oddechovka. U Anny jsem Tě varovala už předtím, moc dobře si to pamatuju. Jak jsi říkal, že klasika klidně. Jako. :-D
    Mimo to si ty knihy nech jak dlouho chceš, i bez nich mám v knihovně strašně málo místa. Třeba budeš mít někdy na některou z nich náladu. :-) A jak se tak dívám na ty "vánoční dárky", nenadělil sis jich pár náhodou sám? :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Začal bych Star Wars a nebo Křídla snů.

    OdpovědětVymazat
  3. Bejt to na mně, tak začnu Martinem (už mám konečně doma Písečníky!) a pak asi půjčenou Annou :) Na tu mám vzpomínku, protože když jsem byla malá, hrozně mě fascinoval ten název a obal našeho vydání, takže když se mě mamka ze srandy ptala co má číst, pokaždý jsem jí poradila Annu Kareninu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm já jsem pro Harryho nebo pro Bídníky, protože ten zbytek neznám :D A Harry je lump já taky nevím, jak to dělá, že se na něj musím pořád dívat nebo číst, prostě mě donutí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dej sanci Narenturm protoze je to srabda a v druhym dile se dohrabe i do Prahy...

    OdpovědětVymazat
  6. Já na Tobě mám ráda, že i když nejdradši čteš fantasy, nevyhýbáš se i jiným knihám. To je skvělé. :-) Myslím, že bys mohl být příjemně překvapený Annou Kareninou i Bídníky, a samozřejmě si přečti i Harryho... :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Harryho 5 jsem měa vždycky nejradši ze všech dílů :D
    A Lazarovou jsem ani nedočetla, hrozně se mi líbilo představení, ale samotná kniha se hrozně vlekla...

    Králík v krabici

    OdpovědětVymazat
  8. Markétu Lazarovou jsem zrovna v pátek přinesla z knihovny, líbila se mi obálka v edici od Omegy... Jinak by se mi do ní asi taky nechtělo. Bídníky mám doma na poličce taky od Academie a je to taková (nebo takové) bichle, že se mi do toho taky moc nechce :D Co když se u toho zaseknu na týdny? Co když mě to nebude bavit? Ale jelikož si to chci dát do seznamu k maturitě, tak bych se na to asi měla vrhnout... Zkusím to o jarních prázdninách. Nechceš to vyzkoušet a dát mi vědět, jak se to čte? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Anna Karenina je skvělá, vážně :-) Na Harryho se chystám, ještě jsem ho nečetla :-D Ale koukám to co nejdřív napravit :-)

    OdpovědětVymazat