pátek 12. dubna 2013

Kouzelná knihovnička

Ahoj!

Tento projekt mě hodně zaujal na jiných blozích, takže jsem se ho taky rozhodl zrealizovat. Představím tu svou knihovnu, kousek po kousku. Taková starší video verze je ke shlédnutí zde.




A teď už se vrhneme na obrázky!
Jako první bych tu měl fotky celé mé knihovny, na kterou jsem mimochodem velmi pyšný. Je to mé nejoblíbenější místo v celém domě, ještě aby ne. V prvních dvou řadech (od vrchu) jsou knihy a pak už se tam vyskytují i různé blbosti. Časem to určitě vytlačí další, nové knihy. Ale pěkně postupně.



A jdeme na jednotlivé police.


Jako první taková "fantasy a scifi" polička. Začínáme Upírskými příběhy, které mě bohužel zklamaly. Pak už tu jsou ale samé skvosty. Magická loď - skvělá "pirátská" fantasy. První díl ze série - Syn Stínu. Pak by tu měly být všechny tři díly série Lovcovy Čepele (Tisíc Orků, Osamělý Drow a Dva meče), ale druhý díl má půjčený kamarád. Dále tu pak jsou 3 "diablácké" knihy - vřele doporučuji. Ať už Dědictví krve, nebo trilogii Válka Hříchů. Čtvrtou má opět půjčenou kamarád. Komiksy ze světa Warcraftu taky stojí za to. O Hrobnických historkách jsem mluvil jak ve videu, tak v nové rubrice o doporučení neznámých knih. Česká fantasy Cesty snů, která stojí za to, protože svět Asterionu je stejně zajímavý, jako jiné, třeba i zahraniční fantasy světy. Další dvě knihy jsou ze série Warhammer, ještě jsem je nečetl. Na kraji potom sci-fi Megapolis, což je svělá řežba - prostě Žamboch.


Druhá police, kde je to, na čem jsem s fantasy začínal! Zaklínač! Ach bože, jak já tuhle sérii miluji. Potom od samého autora ještě fantasy román Zmije, který sice nebyl špatný, ale... Zaklínač je Zaklínač. Dále 3 playbooky, kterými se sem tam zabavím a jako poslední Vzestup guvernéra - kdo zná seriál Walking Dead, určitě by si neměl nechat tuhle kniha ujít. Jde o guvernéra a jeho život.


Teď už bylo dost klasických fantasy, jde se na trochu jiné knihy. Thorgal, aneb má pořád nepřečtená výhra od časopisu Pevnost. Pak 2 díly známé dystopie - Divergence, která mě mile překvapila a druhý díl - Rezistence. Tam už to nadšení bylo trochu slabší. Poslední kniha od CooBoo je BZRK a byla to taky výhra. Teď je na řadě fragment s detektivkou Řez. Dva díly Věku magie (Bájná pečeť a Čas zkázy), takový steampunk pro mladší. Dále kniha pro všechny herní fanatiky Erebos. Skvělá a návyková stejně, jako PC hry. Poslední tři kousky, o těch se rozepisovat snad ani nemusím. Hunger Games - Aréna smrti, Vražedná pomsta a Síla vzdoru.


V další polici mají místo dvě série, u kterých mi ještě chybí nějaké díly. První je Odkaz dračích jezdců - Eragon, Eldest a Brising, kterého musím ještě dočíst. Z druhé strany Percy Jackson - Zloděj blesku, Moře nestvůr a Prokletí titánů. Obě série jsou skvělé a doporučuji!


Teď trochu nudná police s encyklopediemi a válečnou literaturou. A moje sbírka lístku z nakladatelství Fragment, jaké recenzní výtisky mi už poslaly. A že jich bylo.


Teď jedna police s literaturou mého mládí. Rychlé šípy, ať už romány, nebo komiks. Shodou okolností včera oslavily 75 let. Toto letí. Dále dvě cestopisné knihy od Leoše Šimánka, které jsem taky četl hrozně rád. Nalevo pak 4 knihy od KK alá nákup na bux.cz za 200,-. Ještě jsem je nečetl, měl to být Sherlock Holmes, ale je to úplně od jiných autorů a tak trochu to postrádá kouzlo.


Tady můžete vidět zatím všech pět dílů ze série Podzemí, které se nelíbí úplně každému. Já jsem ale spokojený a můžu jen doporučit. Vedle toho pak leží skvost. Série Milénium od Larssona. Nejlepší detektivky, co jsem kdy četl. Kdo se rozmýšlí, jestli si něco takového přečíst - jen do toho!


No, není tahle police úžasná? Píseň ledu a ohně, všech 5 dílů, které jsou zatím k dostání. O téhle sérii toho bylo řečeno už dost v různých článcích, nebo videích. A chystám ještě jedno, takže se je na co těšit. Hra o trůny byla moje vůbec první video recenze. Pak tu je tématicky laděná recenze na Střet králů a zatím poslední video na tohle téma - Bouře mečů.


Tady máme celou Středozemi na jednom místě. První obrázková kniha Tolkienův svět od CooBoo. Pak 3 díly Pána prstenů, klasika všech klasik. Následuje kniha ne tak úplně pro každého. Silmarillion je plný faktů a strohých informací. Každopádně žádnému milovníkovi Tolkiena nesmí v knihovně chybět. Jako poslední ze Středozemě tu mám Hobita. Kniha napravo je nějaká hororovka za skvělou cenu z LK, ještě nečtená. To samé zelený Myšn Impasibl, co byl jako příloha k nějakému číslu Pevnosti.


A tady už leží poslední vydání několikrát zmíněného časopisu Pevnost. Taky vypůjčené knihy od kamaráda - Deverské království a západní země. Skvělá série, první knihu Kouzlo dýky už mám za sebou.


Pár komiksů, které mi leží v polici. 2 díly zaklínače, Hůlkový řád a můj vlastní komiks Parťáci, který je pod tím vším schovaný.


Teď už trochu neknižně. Záložky, pohledy z postcrossingu, různé knižní prospekty a taky placky. Taková všehochuť.


A jako poslední nový maskot mé knihovny - plyšový Angry Bird! Jeho pohled svědčí za vše - nesahejte na mé knihy! :))

Doufám, že se vám tento delší a celkem náročný příspěvek líbil. Časem bude určitě zase nějaká aktualizace, protože jeden z mých "zlozvyků" je si často kupovat nové knihy.

Mějte se!

19 komentářů:

  1. Úžasná knihovna! :D Toho plyšáka chci taky! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :D A nedááám, sice jsem k němu sám přišel jak slepý k houslím, ale je můůůj! :D

      Vymazat
  2. Máš krásnou knihovničku a určitě máš být na co pyšný ;).. Ta polička se sérií Píseň ledu a ohně je vážně skvělá.. ty barvičky :).. Musím se taky už někdy pustit do prvního dílu :).. Jinak Angry bird je skvělý! Měla jsem červeného, ale sebrala mi ho ségra pro mimí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, já ho nikomu ani nepůjčím. Můj! Jsem sobe, co? :D A ta Píseň ledu a ohně je opravdu moc hezká. To souhlasím a jen přikyvuji, pusť se do toho! :D

      Vymazat
  3. Krásna knihovnička :) Závidím hlavne Zaklínača, ktorého si môžem požičiavať len od švagra :/ A angry bird - dávaj si naňho pozor, lebo sa k tebe kvôli nemu ešte niekto vláme! Ehm... nenarážam na seba O:) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho zaklínače jsem měl jako úplně prvního, tak k němu mám takový "hluboký" vztah. Těším se, až si naplánuju re-reading. :D :) A dám si pozor, teď už určitě! :D

      Vymazat
  4. Knížky jsou knížky, ale ten pták je nejlepší!! :D <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by potřeboval knihy, když má takového plyšáka, co? :D

      Vymazat
    2. No to zas né, ale netvrdím, že bych nějakou starou ekonomiku za něj nevyměnila! :D Myslím, že bych se dvakrát nerozmýšlela! :D Sice je to v mým věku už trapný, ale plyšáci jsou pořád moje téma. Škoda, že už to tak nevidí okolí. :D

      Krásný večer.

      Vymazat
  5. Moc pěkná knihovnička :-) A video hodně povedené, strašně dobře se posloucháš :-)
    Možná sice nemáš v knihovně stovky knih, ale sbírka je to hooodně slušná :-) Pěkné! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, jsi hodná. Děkuji. :) Jinak toho moc není, to se časem doplní. Jde to pomalu, ale jistě. :) Jsem rád za každou, co mám. :)

      Vymazat
  6. Máš pravdu, už jsem ho naučil! Hlídá a klove. :D A děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky! :) A aktualizuj, rád se mrknu!! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tvá knihovna se mi vážně moc líbí, ale to už jsem Ti psala mockrát. Je taková správně klučičí a přitom krásně naklizená a knížečky vzorně srovnané... Jsem hrozně zvědavá, jak se bude postupem času měnit a jaké knihy tam přibydou, jestli třeba nakonec nebudeš číst něco úplně jiného a tak...

    OdpovědětVymazat
  9. Jaj,máš skvělou knihovničku. Nejvíc Ti asi závidím knihy Hra o trůny. A jinak jen tak dál, moc ráda se zase podívám na nové aktualizace. :)

    OdpovědětVymazat