úterý 23. dubna 2013

Psané slovo #2

Ahoj všichni!

Mám tu další díl mého psaného slova, aneb nějaké novinky a věci, co se jinde nevlezou. Protože pořád nějak nemám čas natáčet, je to ve formě textu. Snad vám to nevadí, protože mně vůbec. Rád píšu a mít všechno jen na videu taky není zrovna ono.

Právě se blížím do cíle s 2. dílem Malazské knihy padlých. Můžu říct, že je to nářez. Více se o tom budu rozplývat v recenzi, která brzy přijde. Taky mě tahle kniha donutila si dokonce zapisovat nějaké zajímavé myšlenky, které v ní jsou. Nikdy jsem nic takového nedělal, ale tady to přímo vyzývalo. A co například?

Každý zlo, které necháš bejt, se nakonec stane všední záležitostí. Potíž je, že je jednodušší si na něj zvyknout, než ho vykořenit.

Poučení z historie je to, že se z ní nikdo nikdy nepoučí.

Proč se tak držíme toho, co jsme ztratili, a nevšímáme si toho, co nám zůstalo?



Tohle jsou tři z nich, které mi utkvěly v paměti. No řekněte sami, má to něco do sebe, ne? Zapisujete si tak taky něco, co vás zaujme? Pokud vám utekla recenze na první díl této série, najdete ji pod tímto odkazem - RECENZE ZDE.

Včera jsem byl nakupovat. Zase. Ale to je jedno. Jde hlavně o to, co se nakoupilo. O tom, že mi do ruky nějaká neznámá síla vrazila 3. díl Malazské knihy padlých, radši nebudu mluvit. Ale stalo se a já se nemohl bránit, věřte mi! Pořád čekám, až toho budu mít dost a budu si chtít dát pauzu, začíst se do něčeho jiného. Třeba po tom 3. díle. Taky jsem si splnil jedno novoroční předsevzetí, a to nakoupit nějaké komiksy. Začal jsem zlehka, jedním. Bude to pokračovat, tady v Ostravě v Nové Karolíně u Dobrovského mají opravdu hezký výběr. A protože blázním po všem, co má něco společného s Walking Dead, komiks Živí Mrtví byl jasná volba. Mám přečtenou asi půlku, vychutnávám si každé okénko a mohu říct, že je to napsáno i nakresleno bravurně. Taky mě hodně překvapila předmluva Kirkmana. Jde vidět, že je to inteligentní chlapík a ví, co chce. P.S. Co se týče příběhu, je Píseň ledu a ohně s Malazskou knihou padlých přibližně na stejné pozici. U obálek ale Píseň hodně zaostává. Ty obálky knihy padlých jsou prostě úžasné.

A někde na internetu bylo napsané, že průměrný Čech utratí za knihy přibližně 1200 - 1500 korun ročně. Je mi jasné, že takové studie jsou úplně o ničem. Spíš mě zajímá, kolik financí na knihy uvolníte vy? Kdybych se měl řídit podle té jejich studie, tak průměrného Čecha dám do kapsy za dva měsíce, někdy možná i za jeden, ale to jen výjimečně. Ať tak či tak, průměr určitě zvedám nahoru. Nevím, jestli se tím chlubit, nebo ne... Ale tady to napsat můžu. :)) 

Dopolední pohodička a náhled do komiksu Živí Mrtví.


Mějte se,
David

5 komentářů:

  1. Souhlasím s Tebou, že psané slovo je bezva. I když mám Tvá videa fakt moc ráda, psanému slovu se prostě nic nevyrovná, přece kvůli němu máme tak rádi knihy. Takže jsem ráda, když nám čtenářům Tvého blogu občas napíšeš něco pěkného. :-) Na Malazskou knihu padlých pěješ takové ódy, že jsem se rozhodla si první díl někdy během tohoto týdne opravdu pořídit. :-) A co se týče výdajů spojených s koupí knih, radši se ani neodvažuju si o tom vést nějaké záznamy. Nicméně čásktka 1500 je u mě za rok alespoň dvanáctkrát vyšší. Taky nevím, jestli se tím chlubit nebo ne, ale ze zkušenosti vím, že je lepší se o tom moc nezmiňovat před našima. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. 1500 korun ročně? Ehm…tak to taky zvedám průměr. :D Plno knížek nakupuji v antikvariátu, takže jsou levnější a nebo přímo u vydavatele. Komiks Živí mrtví se mi dost líbí, jen jsem si musel trochu zvykat na jinou kresbu u dalších dílů. A co se týče toho zapisování z knih - nějaké ty poznámky si dělám. Občas zapíšu nějakou hlášku nebo podobně.

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda si počtu, co je u koho nového, takže v tom klidně pokračuj. Malazské knihy padlých vypadají velmi povedeně, možná si je přečtu, jen ještě vyškudlit trochu času a peněz. ;-)
    Jo, já tyhle průzkumy hrozně ráda čtu a hlavně se u toho bavím, jelikož jsem někde četla, že se u nás průměrně přečtou 2 knihy za rok. :-) Měsíčně utratím tak 300 - 1200 Kč, záleží kolik toho nakoupím. Moentálně jsem dost bez peněz, takže se snažím ovládat a příliš toho nekupovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem minulý rok a i ten předminulý dost zvedla ten průměr: v roce 2010 a 2012 jsem za knížka udala kolem 8000-9000, za to rok 2011 je krásná sumička kolem 11...:D Ale tenhle rok to možná snížím, není tolik prachů...:D

    OdpovědětVymazat
  5. Musíš hlásit, kdy jdeš do knihkupectví, připomenu ti, co si nechceš koupit :D
    Jinak já zas tak moc za knihy neutratím. Většinou si kupuju knihy ve slevách nebo bazarech, poslední dobou jsem koupila pět knížek po 29 korunách. Takže průměr moc nezvyšuju. Ale jsem nevýdělečně činná, takže :D

    OdpovědětVymazat