neděle 2. června 2013

Psané slovo #3

Ahoj všichni!

Když už máme tu neděli a venku počasí na draka, dáme si nějaký lehčí článek. Co čtu, co budu číst, co se bude dít - prostě od každého trochu, aby to nebyla jen samá recenze.


Jako první bych chtěl říct, že jsem se konečně odhodlal a dal se čtení všech knih, co mi ležely v knihovně nepřečtené. Není to zase tak vysoké číslo. Bylo jich sedm, ale stihl jsem jich už pět přelouskat. Ještě dvě a bude hotovo. Něco byly opravdu povedené kousky, nechápu, jak tam mohly třeba půl roku ležet ladem. Jde hlavně o dvě Warhammerovky, na které jsem psal nedávno i recenze, ale objevila se tam i nějaká ta příloha z Pevnosti, či vypůjčená kniha.





Ono to má svůj důvod. Chtěl jsem mít na prázdniny čistý štít, protože budu dělat větší nákup a bez výčitek se chci pustit do toho, co si donesu. Na slevomatu byla poukázka na 25% slevu k Dobrovskému. Stála myslím 39 korun, no neberte to. Vzhledem k tomu, že s ní ušetřím 500. Hodlám nakoupit knihy za 2000, se slevou bych teda měl platit 1500. Je fajn, že to platí i na všechny už zlevněné tituly, takže se nemusím vůbec omezovat. Horší to bude se rozhodovat, co si vlastně chci pořídit. Minimálně 2 díly Malazské knihy padlých jsou jasné, ale co dál? Chci něco ze série Warhammer, která mě hodně zaujala. A víc zatím nevím. Budu si na to muset vyhradit minimálně 2 hodiny a to nepřeháním. Ostatně to taky musíte znát, ne? A vůbec se nebudu zlobit, pokud do komentáře hodíte název knihy, co by mi neměla v knihovně chybět. Aspoň budu mít nějakou inspiraci. Pokud to půjde, především žánr fantasy.

Příští týden taky bude konečně závěrečný článek k soutěži a budeme po některých z vás chtít osobní údaje, ať víme, kam to poslat. Tak se nelekněte. Celá soutěž mě hodně potěšila, protože se vás zúčastnilo hodně a elán do odpovědí tam byl až do konce. Uteklo to jako voda, protože je to jako včera, co jsme to s Filipem vymýšleli. Určitě to nebyla poslední soutěž tohoto druhu. Nebudeme dělat znovu to samé, ale vymyslíme něco jiného, ať to není pořád dokola.

Taky jsem si pořídil čtečku. Žádný boom v podobě čtení pouze e-knih se u mne ale nekoná. Mám to spíše až budu jezdit do školy tramvají, ať se nemusím tahat s knihami. I tak jsem ale stihl dvě díla ve čtečce přečíst, abych si to vyzkoušel. Protože se jedná o úplně jiné žánry než fantasy, má to svou vlastní stránku ZDE.

To bude asi všechno. Já vám přeji ať nějak přetrpíte to počasí venku, hlavně tam, kde hrozí povodně. Tady v Ostravě se sice mraky honí po obloze jako zblázněné, ale zatím ani kapka. Pohodovou neděli,

David

3 komentáře:

  1. "Zatím ani kapka" :D Hmm, tady leje už kolikátý den, řeka se nám trošku vylila ze břehů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už to tu taky leje, ale žádné větší problémy tu nečekáme. Díky za to, voda má být v kohoutku, ne ve sklepě. :D

      Vymazat
  2. Něco málo jsem si odložil, no.. O:) Taky se na to těším jak malý, až to utratím. :D

    OdpovědětVymazat