pondělí 12. srpna 2013

Bazarové objednávky a zkušenosti

Ahoj všichni.

Budete se divit, ale já ještě donedávna nákupy přes bazar moc nevyužíval. Koukal jsem po nějakých kouscích, které chci a už se nedají normálně sehnat, ale to bylo asi tak všechno. Nedávno jsem se ale dostal na databázi knih, kde mají ten bazar hodně hezky udělaný. Okamžitě jsem si vybral osmý díl Malazské knihy padlých - Daň pro ohaře, protože za cenu 200,- to jinde neseženu. Dneska mi přišla a můžu říct, že je v bezvadném stavu. Abych uvedl věci na pravou míru, tahle série je hodně citlivá. Paperback a počet stran nad devět stovek vždycky nadělá paseku. Proto jsem se taky rozhodl tyhle knihy nedávat z ruky. Na fotce si můžete všimnout, že sedmý díl mi pořád chybí. Ten dokoupím brzy, na bazaru ho totiž neměli. A protože už se mi to pak nevleze do police, mám pro tuto sérii (a později i pro SOIF) speciální polici. Přímo čestné místo.




Další kniha, kterou jsem si objednal (od stejného prodejce, protože jsem 100% spokojen) je Archiv Bouřné záře 1 - Cesta králů. Taková jednohubka. 912 stran. Ale za tu cenu, co to budu mít... v knihkupectví jsem se po ní už několikrát mlsně díval, ale nakonec ji nikdy nevzal. Příští týden by mi měla dojít, takže pak dám určitě vědět.



A hodlám i dále sledovat, jak to v bazaru vypadá a co tam přibylo. Snad se mi poštěstí si koupit ještě nějaké hezké kousky. Jinak mě k tomuto donutilo i to, že nejsem v Ostravě a nemůžu si objednávky z internetu osobně vyzvednout. Jaké máte zkušenosti s takovým nakupováním na bazaru vy? Zatím všechno v pořádku, nebo někdo i lže o stavu svých knih? Přeci jen, když napíše 100% stav, tak opravdu čekám ten 100% stav.

Nedivte se, že články na blog nepřibývají tak pěkně, jako minulý měsíc. Mám dvě brigády, takže to dá pěkně zabrat. Ani nestíhám číst tolik, kolik bych chtěl. Ale časem se to zase zlepší. Je to ironické, ale asi až jak začne škola. Jak já se tam těším. Vážně. Těšíte se taky?

17 komentářů:

  1. Cestu králů mám taky v plánu si pořídit, ale ta cena je hrozná, takže si to nejdřív půjčím v knihovně, přečtu a když mě to bude fakt bavit, tak si ji koupím. Jinak bazar používám docela často, teď jsem si naposled pořídila sérii Noční anděl od Weekse za 400,-...no neber to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ta cena.. proto bazar a mám to za 250: :D Jinak ty série za takovou cenu... to je prostě paráda. :D

      Vymazat
  2. Já jsem si taky Měsíční zahrady sehnala přes bazar :). I s poštovným mě to stálo 200 Kč a knížka je úplně nová (teď už ne, nějaký milý chlapeček mi na ní na dovolené nacákal vodu). Pán mi dokonce nabídl, že mi do konce srpna dá stranou i třetí díl.
    Momentálně mám v bazaru vyhlédnuté první dva díly Milénia. Mám je totiž jenom v paperbacku a stav radši nebudu komentovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teda Millenium taky v paperbacku a po mém jednom čtení zatím naprosto v pořádku. :D A pán je vstřícný, takhle se aspoň k Malazu dostaneš za super cenu.

      Vymazat
    2. No já jsem to půjčovala kde komu, takže to podle toho tak vypadá :/. Grrr

      Jo dostanu. Škoda že prodával jen první a třetí díl. Na jakém bazaru jsi objevil Malaz ty? Hodlám si totiž do konce týdne objednat druhý díl :D

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Jo, byla to Petra. :D Určitě je to ona, protože tam toho měla více. :D

      Vymazat
  3. Jednou jsem na bazoši našla Knihu ztracených věcí za 70 Kč. To je prostě knížka, která se po přečtení nezapomíná a zároveň je to i knížka, která se skoro nedá sehnat (vyšla v r. 2008 a je vyprodaná). Slečna/Paní, která mi ji prodávala mi řekla, že fotku mi poslat nemůže, ale že je nová, nevhodný dárek či co. Tak jsem si za tu cenu říkala, neber to a doufala jsem, že bude aspoň v ucházejícím stavu. No byla fakt nová :-)
    Takže bazary zatím dobrý, ještě mám dvě knížky z bazaru od Vendey, ale to se moc nepočítá :-D Ale databáziknih si všichni pochvalují :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to závidím, kdyby se mi něco podobného povedlo s Nočním klubem... :D :D
      On Vendey se to moc počítat nedá, ale stejně. Je to bazar. :D Ta databáze má co do sebe. Ať už hodnocení prodávajících, nebo ten výběr.

      Vymazat
  4. take jsem timto prodejum moc neverila , ale pak jsem se dostala ke kupě knih a nevedela co s nimi(mimo muj žánr) mama mi poradila je prodat pres internet a moje prodeje se rozsirili, nedavno jsem dostala kupu knih od kamarada co se stehuje a nemuze si je vzit sebou a uz mam na konte 250prodanych knih , s nekterymi lidmi je rychle jednani ale jine ti slibuji ze zaplati ze knihu hrozne chteji a pak se vubec neozvou a ty mas knihu stranou a pak ti stoji v koute.. diky tomu jsem take zacla kupovat a moje nakupy se pekne rozrostli (minuli mesic 23knizek :D) ale za cenu 3800 bych to v obchode nikdy nekoupila ! sice prodejci kterym uz to takhle moc nefrci prodelavaji ale v dnesni dobe si to kazdy chce ulehcit . Davam timto zelenou prodejum knih . hlavne kdyz schanis neco starsiho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U starších knih je to dvojnásob. To plně chápu a taky jsem se začal poohlížet po nějakých dílech. Ale něco zase musím mít opravdu svoje a nové. Takové ty srdcovky. :D

      Jinak mám doma taky kupu knih z doby, kdy jsem byl mladší. Možná zkusím své štěstí a dám to na nějaký ten bazar. Uvidíme. 250 prodaných knih je opravdu dost. :D

      Vymazat
  5. Na databáziknih je aspoň výhoda, že se můžeš nějak řídit i hodnocením, vesměs tam má samé pozitivní zkušenosti :-) horší je to s aukrem, tam už knihy kupovat nebudu nikdy.
    PS: Daň pro ohaře už má doma! Tak si pospěš s Vichrem smrti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zapoměla jsem doplnit - do školy se těším hodně moc :-)

      Vymazat
    2. To hodnocení je tam opravdu fajn. Mně se to aukro nelíbí hlavně proto, že tam člověk musí přihazovat a kontrolovat to. Na bazaru prostě nakoupím a mám klid. :D

      A je dobře, že se těšíš! :))

      Vymazat
  6. no po mé poslední zkušenosti mám trošku nedůvěru vůči osobnímu předání, ale jinak nakupuju a prodávám ve velkém :D

    OdpovědětVymazat
  7. Registrace na databáziknih byla nejlepší a nejhorší rozhodnutí mýho života zároveň :D Sice tam kupuju knížky za super ceny, ale ve výsledku tam nechám dvakrát tolik peněz, co dřív. Ale pořád nenechám dopustit na kamenné antikvariáty. Tam můžu trávit hodiny jen tím, že nasávám tu vůni :D

    OdpovědětVymazat
  8. miluju bazary. Sice se bojím, že mě jednoho dne podvedou, ale zatím jsem měla štěstí. A jak píše Myanmar, i když je těch knih více, stále za ně utrácím malé jmění. :D

    Cesta králů je úžasná kniha! Pořád si pamatuju, jak jsem ji začala číst k večeru, nějak kolem sedmé, a četla ji až do devíti do rána. :D Ať už je ten zatracený druhý díl dopsaný. A přeložený. :D

    OdpovědětVymazat