úterý 27. srpna 2013

Bleach #2



Scénář: Tite Kubo
Kresba: Tite Kubo

Rok vydání: 2012
Počet stran: 185
Nakladatelství: Crew






Úvodem
Po delší přestávce zase nějaká ta manga. Nejradši bych je četl od rána do večera, jenže když tu jednu knížku má člověk na den. A to přeháním. Mám sice potřebu si většinu obrázků prohlédnout i třikrát, hledat různé zvláštnosti a zajímavosti. Ale i přes to... Na dlouho to není. V tomto případě jsem rád za větší počet dílů. Na druhou stranu - zase aby to i někdy skončilo.

O co jde?
V tomto díle Bleach už pojedeme naplno. Ičigo už je ve svém novém povolání více než zběhlým a tak si může dovolit začít pořádně jednat. Ať už to bude snaha zachránit papouška, nebo chytit své náhradní, vylepšené já. Trochu více se seznámíme i s jinými postavami a velký prostor tu má i Rukia. Já osobně jsem více než rád.

Můj názor?
Bleach vol. 2 je taková blbinka. Ale povedená a hrozně zábavná. Autor s veselými scénami rozhodně nešetří. Nejvíce jsem byl nadšený z druhé poloviny, když se Ičigovi stane taková malá nehoda. Někdo, kdo si tolik zakládá na své "pověsti" ve škole, by z toho mohl mít dokonce i infarkt. I první polovina má ale něco do sebe. Hodně povedený je souboj s hollow, zlým duchem. Může se zdát, že to bude samé máchání mečem a bojové umění. Tentokrát to ale autor pojal velmi zajímavě a i proto opakující se souboje prostě nenudí.

Provedení
Tady už tak pozitivní být nemůžu. Ač se mi kresby líbí, něco je opravdu nepřehledné. Konkrétně scény, když se bojuje. Ne všechny, ale je jich dost. Člověk neví, kde má hollow předek a Ičigo zadek. Je to taková změť všeho možného, jako by autor trénoval naši fantasii. Samozřejmě je tam ale moře scén, kdy se vyznáte až moc dobře. Hlavně u dívčí části osazenstva.

Hodnocení 4/5

9 komentářů:

  1. Je už ve dvojce Kon? :-D Ten je ze všech nejlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je! :D Ale ve třetím díle se mi líbí ještě víc. :D

      Vymazat
  2. Tak bleach ja muzu.. hlavne teda animko. Nekonecny serial, zkoncila jsem asi u dilu 80. Mozna to znova rozkoukam :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To anime asi nedám.. já ty nekonečné nějak nechci sledovat. :D

      Vymazat
  3. Blecha nikdy neskončí, jako Naruto :D DO 12 volumu to zbožňuju, pak to začne být taková nuda...Kubo by dobře udělal kdyby se vrtáil k Zombie Powder

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidím. Kdyby něco, přestanu to kupovat. Ale dokud mě to baví a mám na to peníze.. jdu do toho. :D

      Vymazat
  4. Bleach vim, že nikdy císt nebudu. Viděla jsem snad díl anime, pak se podívala, kolil to má celkem a zděsila se. V knihovně navíc něco takového nepůjčují a opravdu nemám peníze na to, abych si mohla koupit všechny díly. -.-
    Já čtu mangy tím stylem, že je vždycky hrozně rychle přečtu kvůli ději, protože mě fakt zajímá a poté jí čtu napodruhé a pořádně si všímám detailů v obrazkách. Jen mě mrzí, že jsou ty knížky obvykle tak úzké. Člověk si něco koupí a má to za chvíli přečtené. -.- :)

    A ještě jsem si na Tene vzpomněla. Předpokládám, že ty jsi to už nepamatuješ, ale to je jedno. Psal jsi, abych dala vědět, až budu číst ty Malazské knihy padlých. Tak dávám vědět, že začíná druhou kapitolu první knihy a je to úžasné! Díky, bez tebe bych ke nikdy císt nezačala! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám mangu vždy rychle za sebou. Prostě komiks. S tím člověk nic nenadělá. Aspoň ale může věnovat velkou pozornost kresbám. :)

      Moc dobře si to pamatuji. A díky, jsem rád, že se Ti to líbí a že jsem neopěvoval něco, co by pro Tebe byla ztráta času. Připrav se na to, že každý díl je lepší a lepší! :D :)

      Vymazat
    2. Jo to jo. Ještě ke všemu když teď kreslím hodně sama, tak mě o to víc baví sledovat výtvory ostatních. Ale už jsem dlouho žádnou mangu nečetla, naposledy asi v zimě Gravitation... :)

      A tlustší a tlustší, jak jsem si všimla. :D Jenom se sama sebe děsím poté, co jsem četla ty různé popisy jedna končetina tady, druhá tam... a neskutečně se u toho bavila :D

      Vymazat