sobota 23. listopadu 2013

Co si pustit?

Dnes trochu "neknižní" článek, který ale není zase tak úplně od věci. Co posloucháte, když čtete? A posloucháte vůbec? Já vždy, jak je to možnost. Ať už mám něco puštěného na počítači nebo mi hrají do uší sluchátka. A co vůbec poslouchám?

The best of epic music 2012
Jako první je tu tento hodinový mix skladeb. Něco neuvěřitelného. Nevýhodou je, že pokud si zapnete video, budete na něj čučet i místo toho čtení.




Gothic 3 Soundtrack Best of Mix - Gothic Dreams
K sérii Gothic mám velmi silný citový vztah. I když byl třetí díl v lecčems zvláštní, soundtrack má prostě výborný. Pohodou atmosféru nějakého zamračeného dne, teplo krbu, čaj, kafe a k tomu puštěná tahle muzika. A samozřejmě otevřená kniha.


RPG Tavern Music Compilation
Už jen ten název mluví za vše. Zavšivené hospody plné banditů, zbrojnošů, pirátů a jiných individuí. Malebná hospůdka uvnitř města a vesnice nebo dřevěná knajpa na rozcestí tří velkých cest? Kterou si vyberete vy?


Heroes od Might and Magic 3 ALL Town Themes
Kdo někdy hrál Heroes 3, dá mi zapravdu. Muzika, která je ke slyšení, když budujete město, je skvělá. A tady jsou hned všechny na jednom místě.


Tohle je taková ukázka toho, co mi tu hraje, když se pustím do čtení. Jde taky o to, co zrovna čtu. K většině fantasy se ale parádně hodí tyhle čtyři zmíněné. Co vy, máte u čtení něco puštěného? Pro mě to byl kdysi problém, teď (pokud je ta možnost) bez toho nedám ani ránu. Hlavně u Warcraftů, Warhammerů, Diabla a podobných kousků.

5 komentářů:

  1. s prvním naprosto souhlasím, skvělý mix., sama ho hlavně využívám při psaní - ale nesmím se dívat, jinak nic nenapíšu :) Další neznám, ale pustím a uvidím:)
    Většinou si poslouchám vlastní mix hudby od Two Steps From Hell, Audiomachine, Ivan Torrent, Hans Zimmer, Imagine Dragons, a když je nálada tak i Enya :-)
    Poslední dobou hodně poslouchám tohle: (2hours Epic music colection mix) http://www.youtube.com/watch?v=jGwfa1CF5Yo

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji za tipy, ten první je užasný a Gothic zboznuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já u čtení zásadně nečtu. Teď jsme to řešili na AJ. Nemůžu se u čtení soustředit. :) Ale při psaní mám vždycky puštěné nějaké písničky beze slov.
    A ten první je fakt super :)

    OdpovědětVymazat