úterý 27. února 2018

9. valašské deskohraní - REPORT

24. 2. 2018 se uskutečnilo již deváté valašské deskohraní. Tato akce se koná přibližně jednou za čtvrt roku a je určena všem, kteří mají rádi deskové hry. Akce začínala ve 14:00 a končila v 9:00 ráno další den. Zúčastnilo se parádních 52 hráčů deskovek, z toho jich do ranních hodin vydrželo kolem patnácti. Vše se odehrávalo v prostorách SVČ Domeček Valašské Meziříčí v Klubu deskových her Valmez. Na výběr bylo z několika desítek her, do toho si návštěvníci přinesli i své vlastní kousky, takže opravdu nebyla nouze o žádný žánr či druh. 


Od dvou hodin začínali chodit návštěvníci, na nic se nečekalo a hned se hrálo. Na rozehrání byl často vidět Timeline, Krysí válka, Summoner Wars či Munchkin. Došlo i na staré známé hry typu Zaklínač, Ticket to Ride nebo Výbušné lektvary. S přibývajícím časem chodilo více a více lidí, takže si každý našel spoluhráče na to, co chtěl hrát. Rising sun, Bloodrage, Scythe, Kmotr, Nájezdníci ze severu... Všechny hry byly plně obsazené. Opravdoví fajnšmekři pak strávili notnou dávku času u Eclipse nebo Star Wars: Rebelie. Všichni si přišli na své. 



Žádná akce se neobejde kromě klasických a vážnějších deskovek taky o párty hry. V našem případě to bylo Vúdú. čehož jsem vzápětí litoval s překříženýma nohama, hlavou na stole a rukou na rameni spolusedícího. Ale za to pobavení to určitě stálo. Druhý skupinka si střihla Vúdú v 7 ráno, takže obcházení židliček nebo chrochtání měli jako takovou rozcvičku. My si na ranní hraní vybrali Mars: Teraformace, což je výborná hra, bohužel jsem ji hrál poprvé a horší karty ze začátku si vybrat už nemohl. Ale aspoň jsem se naučil pravidla pro další hraní.



Chtěl bych tímto všem poděkovat za účast, protože ta byla neskutečná. Za to, že přijeli lidi z Prahy, Olomouce, Brna, Zlína a okolních měst či vesnic. Hráli jsme neuvěřitelných 19 hodin, někteří v kuse a beze spánku. Budu se těšit na další akci, kterou plánujeme v květnu. Tak snad se zase všichni sejdeme a pořádně zahrajeme. Do té doby vás zvu na pravidelné menší hraní v SVČ Domeček Valašské Meziříčí každý čtvrtek od 18:00. Deskovkám a valašskému deskohraní ahoj! 




Žádné komentáře:

Okomentovat