středa 19. června 2013

Psané slovo #4

Anime a manga prázdniny


Dnešní vykecávačka bude na jedno určité téma. Jak už název článku napovídá, tak trochu jsem propadl žánru, který šel zatím mimo mne. Jedná se hlavně o seriály, ale do knih (komiks - manga) se chci také začíst. Problém je v tom, že jsem úplný nováček a ňouma, takže nemám páru, co je dobré a čemu se radši vyhnout. V komentářích na FB stránce jste mi už slušně poradili, ale přeci jen budu rád, když v tom budete pokračovat i tady.



Všechno to začalo tím, když mi kamarád doporučil asi 2 týdny zpět seriál Dead Note. Určitě to všichni znáte. Chytl mne nepustil. Sice jsem měl sto chutí rozmlátit počítač, když se něco (vy víte co) stalo s (vy víte kým (L)), ale nic s tím nenadělám. Po jeho dokoukání bylo třeba najít něco dalšího. Na vaši radu to byl Sword Art Online. Snad mě to baví ještě více, než ten Dead Note. Chybí asi 5 dílů do konce, tak už se zase rozhlížím dál a dál. Naštěstí od vás mám ještě pár tipů. Chci jich ale víc! Jako pravý nadšenec do MMORPG her mě kupříkladu ten SAO úplně odrovnal. Nechápu, jak jsem mohl existovat bez toho, aniž bych to viděl.



A teď ta druhá věc - mangy. V tom se nevyznám už vůbec, ale chtěl bych. Proto se obracím na vás, protože vím, že mi z této šlamastyky určitě pomůžete. Na rovinu, vyhnul bych se všem přeslazeným a romantickým odvětvím. Když tam toho trochu bude, ničemu to nevadí, ale přece jen mám radši ty souboje a mely.

Pomalu jsem si začal psát seznamy toho, co bych chtěl vidět a co jsem viděl. Ta první kategorie se rozrůstá o mnoho rychleji, ale nezaostává ani ta druhá. Když už někdo budete tak hodný a napíšete další tip, trochu to rozveďte, proč zrovna to anime/manga vás bavilo/a. Stačí dvě věty, ale ať si to můžu i nějak zařadit.
Tak se mějte parádně a snad vám nevadí to horko, co je venku. Aspoň si člověk může jít číst někam k vodě, ne?

David

13 komentářů:

  1. Helemese, to jsi začal v podobné době jako já :) Já začala tak před dvěma měsícema číst Death Note, teď jsem v polovině a netrpělivě očekávám vydání dalších částí.. Ze seriálu jsem zatím viděla první díl, a nějak si říkám, že bych chtěla spíš nejdřív číst a teprve až pak vidět.
    A tip? Kromě Death Note jsem zatím neměla možnost nic číst, ale kamarádka mi doporučila Naruta a Bleach :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sice první viděl seriál, ale na Dead Note v knižním vydání se taky chystám. Překvapilo mne, že to ještě nevyšlo celé. Ale aspoň neutratím hned tolik peněz na jeden zátah. :D
      A asi nejsme sami, znám více lidí, kteří začínali právě na Zápisníku. Asi je to ten správný start do anime. :)) Aspoň u mně 100%. :D

      Vymazat
  2. Já jsem před šesti lety sledovala Hellsing. Líbilo se mi to hodně, možná to bylo tím, že to bylo moje první anime. Pořádný upír tam je. Asi nedokážu přesně říct, co se mi na tom tolik líbilo. Možná ta úvodní píseň. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Pár let zpátky jsem taky koukala na DN. Pak nějakou dobu pauza a vloni jsem se pustila do Naruta. Není to špatné, ale ty fullery jsou hrůza děs :D To samé Bleach, obojí je dlouhé (moc moc dílů), ale poměrně fajn. Taky se mi líbil Clannad, což je tak nějak ze života...víceméně. A na kamarádčino doporučení za sebou mám Ou Ran High School Host Club, u čehož se člověk dost nasměje, a Vampire Knight, na které si taky nemůžu stěžovat.. Pak je parádní Kaichoo Wa Maid-sama, další u čeho se člověk nasměje :) Co se týče Soul Eatera, moc jsem toho neviděla, ale prý každý, kdo se chce považovat za otaku, by to vidět měl, ale nevím, mě to přišlo jako ptákovina :D A co se SAO týče, ještě jsem to neviděla, rozhodně se ale chystám, stažené už je od premiéry Hobita, takže by asi bylo na čase...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za tolik návrhů. Rozhodně se po tom porozhlédnu. :D :) A na SAO se určitě podívej. Já mám osobně MMORPG hrozně rád, takže mě to úplně odrovnalo. :D

      Vymazat
  4. Tak Death Note už mám též zhlédnuté, a kupuju si i mangu v češtině, protože se mi anime neskutečně líbilo. Mám doma zatím dosud vyšlých 7 svazků a baví mě to, i když vím, o čem to je ;-) Samozřejmě nemůžu opomenout Naruta, kterého doposud sleduju, čtu aktuální mangu a kupuju si svazky v češtině (též od nakladatelství Crew). Jinak co se ostatních anime týče, SAO se mi taky moc líbilo. Jestli ti můžu doporučit, tak Kuroko no Basuke - jak anime tak mangu. A také už zde zmiňované: Vampire Knight nebo Kaichou wa Maid-sama. Ostatně, můj anime-list mám i na blogu, tam mám všechny mé zhlédnuté anime :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Na blog se podívám a rozšířím si obzory. :) DN si určitě taky koupím, chci to mít doma celé! :D Je fajn, že to ještě vychází, aspoň je se na co těšit. :)

      Vymazat
  5. Tak anime jsem ti už nějaké doporučoval (i když by se toho samozřejmě našlo daleko víc a třeba i jiné žánry). Ale tentokrát manga. Death Note už nemá cenu doporučovat, když se na to sám chystáš. Ale určitě se koukni na mangu Crying Freeman- Plačící drak. Je toho celkem pět knih, na druhou stranu jsou to špalky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, dobré vědět. Podívám se na to a nejspíš i hodím do dalšího nákupu. :D

      Vymazat
  6. Takže další tipy, jo? Tak Durarara a Baccano. Nadpřirozeno, vtip, akce. A pro pařana existuje víc podobných anime jako SAO například série .hack a další. Jo! Accel world je od stejné autorky jako SAO.
    Pak ještě můžeš zkusi Trigun. Post-apo s přestřelkami.
    Fantasy jsou zase Slayers (je několik sezón. (Slayers, Slayers NEXT, Slayers TRY, Slayers revolution a Slayers evolution-R)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá, děkuji. Přesně takové fantasy anime a typy, které jsou podobné SAO chci všechny vidět!! :) :D

      Vymazat
  7. jak jsem tak koukala, nikdo ti nedoporučil Fairy tail. Tak to dělám já. :D Je to děsně dlouhý, ale stejně to zbožňuju!!! :D

    OdpovědětVymazat